Imam sada vec veliki problem sa kolenom i potrebna mi je pomoc
Pre otprilike tri godine povredio sam koleno na rekreaciji.Pojavio se veliki otok oko celog kolena sa bolom u zadnjem delu.To je trajalo par dana i uz mirovanje bol se povukao, mada moram da priznam da nisam obavio ni MR ni rendgen tog momenta vec sam poslusao savete lekara o mirovanju.Posle dva tri meseca bol se definisao i koncentrisao na unutrasnju stranu kolena, vise unutra nego spolja.
Godinu dana od povrede bol je poceo da se povecava i otezava kretanje(trcanje potpuno iskljuceno).Odradjene su fizikalne terapije u drzavnim institucijama-magnet, nekakva struje tj elektrode(izvinjavam se ne znam pravilno naziv) i bez ultrazvuka.Nije dalo rezultate
Konacno je obavljen i MR kolena sa nalazom-
-MENISKO LIGAMENTARNI APARAT INTAKTAN
-MANJA EFUZIJA U MEDIJALNOM ROGU GASTROCNEMIUS-SEMIMEBRANOSUS BURZE(3.5 puta 2,0)BEZ FORMIRANE PRAVE POPLITEALNE CISTE I BEZ PRATECEG ZNACAJNOG IA IZLIVA.CISTA JE ISPUNJENA SADRZAJEM KOJI JE DEGENERATVNO-INFLAMATORNIH KARAKTERISTIKA,NEMA PERIFOKALNOG EDEMA NITI KOMPRESIVNOG EFEKTA PREMA NEURO-VASKULARNIM STRUKTURAMA POPLITEALNE JAME
-POCETNE ARTROTICKE LEZIJE U PF ZGLOBU-HONDROMALACIJA GRADUS I II NA TROHLEARNOM SULKUSU-INTERKONDILARNOJ GLACICI FEMURA
Posle pregleda na Banjici, preporucena je fizikalna terapija koja sada daje povremene rezultate.To prakticno znaci da bol ne postoji samo u vreme terapije.
Uglavnom nosim ortopedski steznik oko kolena kada je bol neizdrzljiv
Onemoguceno mi je noramalno kretanje, mada bol nestane kada mirujem
Povremeno imam periode bez boli koji traju po mesec dana
Meni dakle niko nije preporucio operativno lecenje
Zanima me da li je to moguce kao i da li postoji, i kakva tacno, terapija za burzitis
Hvala
Burzitis
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
U pitanju su cantimetri
Ako je Bakerova cista, tj ako je dijagnoza pogresna da li da izbegavam fizikalnu terapiju ili postoji adekvatan tretman.
Ortpoedski nalaz-GONARTHROSIS INCP.LAT.SIN.
SYNDROMA M. SEMIMAMBRENOST LAT.SIN.IN OBS.
NALAZ MR GOVORI U PRILOG BURZE MUSKULUSA SEMI MEMBRANEOUZUSA I POCETNIM HONDROMALATICNIM PROMENAMA IZMEDJU PATELE I TROHLE
U svakom slucaju hvala na odgovoru
Ako je Bakerova cista, tj ako je dijagnoza pogresna da li da izbegavam fizikalnu terapiju ili postoji adekvatan tretman.
Ortpoedski nalaz-GONARTHROSIS INCP.LAT.SIN.
SYNDROMA M. SEMIMAMBRENOST LAT.SIN.IN OBS.
NALAZ MR GOVORI U PRILOG BURZE MUSKULUSA SEMI MEMBRANEOUZUSA I POCETNIM HONDROMALATICNIM PROMENAMA IZMEDJU PATELE I TROHLE
U svakom slucaju hvala na odgovoru