Imam blagu skoliozu koja me je uvek ogranicavala u napretku u teretani koja je moja strast. Pre nekih sest meseci desio mi se pad na torakalni deo kicme. Od tad ne mogu da resim problem koji se javio a to je bol koji krece iz vrata i siri se preko lopatice i zadnjeg dela ramena i intenzivira se pri udahu. To nije jak bol, vise je to mucan i tup osecaj. Dok sam jos pokusavao da treniram leva strana mi je bila slabija. Kada sam se javio doktoru, uradjen mi je rendgen i ustanovljeno da nemam vidljivih povreda kostanog tkiva i receno, citiram:'Sad je lako, znaci da je u pitanju samo meko tkivo'. Prosao sam ciklus fizikalne sa strujom, bioptron lampom i vezbama koji nije pomogao. Pio sam Tetrazepam i Brufen.
U medjuvremenu sam krenuo u civilnu vojsku i obratio se sa ovim problemom fizijatru na VMA. Upucen sam neurologu koji me je pak uputio na EMG test, koji je kao sto znate, jako zabavna jedna stvarcica

Zakljucak EMG testa je sledeci: EMNG nalaz u celini ukazuje na hronicnu radikulopativu C7 levo lakseg stepena, trenutno bez znakova aktuelnog aksonskog trpljenja. (medianus MBP 62.2 m/sec, ulnaris 65.7 m/sec). Recju neurologa, to nije nesto oko cega treba da brinem, proci ce.
Vratio sam se svom fizijatru i dobio terapiju (masaza, struja, ultrazvuk u lumbalnom delu jer sam imao i blagu isijalgiju, i vezbe u bazenu. Sedam termina je vec proslo, a ja osecam jako malo poboljsanja.
Ocajan sam. Ne treniram vec dugo. Ugojio sam se na 103 kila i kao i uvek, nezadovoljstvo fizickim izgledom mi se odrazava na druge aspekte zivota.