Na VMA uradio sam bris genitalnih mikoplazmi, hlamidije, bakterija i gljivica. Bris radjen 30 dana posle antibiotika.
Rezultati: hlamidija i mikoplazme nisu pronadjene, bakterije i g
jivice nema ima fizioloska flora i epitetne celije.
Posto sam se lecio od ovih bakterija (prvo hlamidija, pa posle toga ureaplazma, i sada posle 3 meseca nista), da li da verujem rezultatima iz sledecih razloga:
Bris mi je vadjen na neobican nacin (ne laborant vec urolog Doc Dr Novak Milovic), prvo nisam smeo da uriniram 4 sata, a onda mi je urolog "iritirao" prostatu (stiskao je da bi pusta neku tecnost), pa zatim mi je radio briseve.
Da li je ovo dobar nacin i pouzdan za analizu, jako mi je bitno (jer bi hteo da predjem na planiranje porodice).
Posle ovoga pocev od sledeceg jutra, imam pojacane bolove u preponama i donjem stomaku, prepostavljam da je to reakcija prostate na to gnjecenje prostate.
Jos jedno pitanje: da li je kalibracija uretre tako bolna kao vadjenje brisa?
Pitanje za strucnjaka urologa: rezultat brisa uretre....
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vrlo je vazno da se ne urinira pre uzimanja brisa jer se mogu dobiti lazno negativni rezultati zbog spiranja i to sto nisi urinirao je procedura koja se mora ispostovati gde god da radite analize!
To sto nemas hlamidije nije nista neobicno,prosao si regularnu proceduru koja je morala dati rezultate,mozda ne onda kad si ocekivao ali pozitivan ishod je morao doci. Citajuci ovde po forumu mnogi su mozda pomislili da su te hlamidije neizlecive ali ja sam podvukao da pravilnom terapijom i postovanjem ostalih saveta lekara izlecenje mora doci!
To sto ti je radio urolog je masaza prostate (verujem transrektalna pa ti je zato neobicno) gde se na analizu uzima i prostaticni sekret,sto je sasvim ok. Za definitivno iskljucenje hlamidijalne infekcije trebalo bi da se uradi jos jedan kontrolni bris i ako je on ok onda si i ti. Naravno i dalje se treba cuvati da se infekcija ne povrati. Nadam se i da je tvoja partnerka uradila analize na ove bakterije.
Ja o toj kalibraciju uretre iskreno nista ne znam ali me interesuje zasto su ti to predlozili?!
To sto nemas hlamidije nije nista neobicno,prosao si regularnu proceduru koja je morala dati rezultate,mozda ne onda kad si ocekivao ali pozitivan ishod je morao doci. Citajuci ovde po forumu mnogi su mozda pomislili da su te hlamidije neizlecive ali ja sam podvukao da pravilnom terapijom i postovanjem ostalih saveta lekara izlecenje mora doci!
To sto ti je radio urolog je masaza prostate (verujem transrektalna pa ti je zato neobicno) gde se na analizu uzima i prostaticni sekret,sto je sasvim ok. Za definitivno iskljucenje hlamidijalne infekcije trebalo bi da se uradi jos jedan kontrolni bris i ako je on ok onda si i ti. Naravno i dalje se treba cuvati da se infekcija ne povrati. Nadam se i da je tvoja partnerka uradila analize na ove bakterije.
Ja o toj kalibraciju uretre iskreno nista ne znam ali me interesuje zasto su ti to predlozili?!
Sapienti sat!