Moj sin ima 13 godina, a s 10 godina počeo se žaliti na to da ga svrbi glava,tačnije tjeme, a posljedica tog svrbeža nije bilo samo crvenilo već i opadanje kose.Išla sam kod raznih dermatologa i svi su imali različite dijagnoze (jedni tvrde da su krajnici u pitanju,drugi da nisu itd.) i u skladu s tim,moj sin je koristio različite terapije.Međutim,ništa od toga mu nije pomoglo.Jedino što nisam uspjela naći jesu Valete,kapsule i šampon.Naime,živim u Bosni i na našem tržištu ih nema. Ne znam više šta da radim. Očajna sam.Koristila sam mnogo toga i iz alternativne meidicine,ali pomaka nema. Trenutno mu mažem tjeme uljem Teebaumol,ali mu ni to ne pomaže. jedina razlika koju uočavam jeste ta da,ako mu ne mažem tjeme redovno,javljaju mu se izrasline koje svojim izgledom podsjecaju na bubuljice.Pomozite...
Zaboravih reci da nisu u pitanju geni.U suprugovoj i mojoj porodici svi imaju izrazito gustu i jaku kosu.
Moj sin od 10e godine gubi kosu...OCAJNA SAM
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 6:38 pm
Treba postaviti tacnu dijagnozu alopecije(celavosti)koja je u pitanju.Alopecia androgenetica nece biti u tom uzrastu,samo bi Alopecia areata dosla u obzir pri cemu nema svaka istu prognozu.Alopecia totalis dovodi do gubitka citave kose , a alopecia universalis do gubitka svih dlaka,zato batalite tu alternativu i idite kod dermatologa u neku referentnu ustanovu.
Da, PRVO kompletna analiza krvi,polnih hormona,hormona stitne zlezde,anti-tela,pa tek onda lecenje.Usput mozete koristiti i neke vitaminske preparate,koje sadrze sve hranjive materije za rast kose,kao npr-fitoval kapsule,nutrival kapsule. Mozda ce vas malo vise kostati sve te analize u pocetku,ali nemoj te napamet koristiti terapiju,dok ne dobijete sve rezultate!!!
Ako mislite da je u pitanju neki stres,stanje ce posle nekog vremena vratiti na normalu i kosa ce poceti da raste.
Srecno
Ako mislite da je u pitanju neki stres,stanje ce posle nekog vremena vratiti na normalu i kosa ce poceti da raste.
Srecno
Još malo...
Zbog vlastitih problema s kosom i problemima sa sinom sličnih problemima vaseg sina, proucila sam sve so se moglo o kosi i problemima s kosom. Toplo bih vam preporucila Vichy ampule protiv ispadanja Dercos, samo ako nije premlad za njih, ne znam, kuru Sumamedom i premazivanje salicilnim alkoholom (stavite na vatu i prebrisete, lagano umasirate na tjeme). Mislim da bi to moglo pomoći najvise. Meni su kazali da je to neka vrsta seboreje ili ekcem. Jako me dirnuo vas post jer znam kako je to. Puno pozdrava i javite mi ima li napretka!