Moji blizanci imaju 3 puna meseca i sasvim lepo napreduju, rodjeni su sa 2.800gr sad imaju 5.800, hranila ih adaptiranim mlekom, aptamil comfortom 1 zbog grceva, mada sad nisam sigurna da li jos uvek imaju grceve.
Desi se da nekad odbiju hranu kad krene krcanje po stomaku, tad se uvijaju i nece da jedu, inace vise nema onakvih bolova i placa, ostalo je samo to krcanje, zato kazem da nisam sigurna da li su to grcevi.
Doktorka nam je rekla da su mozda alergicni na belancevine kravljeg mleka i posto je jedan od njih imao dijareju savetovala da predjemo na Pregomin, ali i posle dva dana situacija je identicna. I dalje im ponekad krci stomak i beba ima i dalje dijareju, ona insistira da nastavimo sa pregominom, dok sam ja mislila dati mozda Humanu 9 ili Aptamil HN kako bi se stolica regulisala, na sta nam je rekla da ce ako su alegicni onda imati problema. Usput je spomenula da je mozda u pitanju virus ali da nastavimo sa ishranom Pregominom!!!
kod alergologa imamo zakazano tek za mesec dana. Inace oni sem tog krcanja i ponekad odbijanja obroka nemaju nikakve druge simptome, pa sam zbunjena. Ne znam da li da poslusam doktorku ili na svoju ruku dam Hn?
Nikad nisu povracali, sad prvi put imaju dijareju i to samo jedan od njih, nemaju nikakve osipe.
Da li je mozda neko imao iskustva sa tom vrstom alergije, kako se to manifestovalo kod beba?
Alergija na belancevine kravljeg mleka u adaptiranom!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moj sin je alergican na protein kravljeg mleka. On sad ima godinu i po, ali ga jos uvek dojim, nikada nije ni pio adaptirana mleka. Kao maleni je imao ceste grceve, prolive i ekcem, od rodjenja, pa tako do treceg, cetvrtog meseca, kada sam ja iz svoje ishrane izbacila mleko i mlecne proizvode, posle toga se sve stabilizovalo. Ne znam, mozda je alergija, mozda virus, ja bih u svakom slucaju dala stolicu na analizu, cisto da ne brines. Sto se adaptiranih mleka tice zaista se slabo u to razumem, ali znam da ima i onih za decu koja su alergicna na kravlje, koji im je komercijalni naziv zaista ne znam, najbolje pitaj pri kupovini, mislim cak da Humana i nema tu kategoriju.
Ja bih ti savetovala da nastaviš sa Pregominom. Ljudskom organizmu treba do dve nedelje da se očisti od proteina kravljeg mleka (moja beba je alergična, ja dojim i ne konzumiram nikakve mlečne proizvode) i onda verovatno još nekoliko dana da se vidi pomak na bolje. Dva dana je definitivno malo za bilo kakve rezultate. Čak i da nisu alergični proteini km mogu da uzrokuju grčeve. A danas su alergije na proteine km jako česte a simptomi su različiti, od osipa i ekcema do proliva.
Kod alergologa ćete naravno više saznati ali do tada da sam na tvom mestu ja bih nastavila sa hipoalergenim adaptiranim.
Kod alergologa ćete naravno više saznati ali do tada da sam na tvom mestu ja bih nastavila sa hipoalergenim adaptiranim.