Ako moze neko da mi analizira rezultate...

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
SLACKWARE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:10 pm

Ako moze neko da mi analizira rezultate...

Post od SLACKWARE »

Rekli su mi da je sve ok osim sledecih stavki:

TIBC 9,5
UIBC 66,9
Hemoglobin 118

Zapravo intresuje me oblik anemije kada neko ima ovakve rezultate ili pak terapija koja bi bila od pomoci.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Trebali ste da stavite sve parametre(Fe,Hct,MCV,MCH,MCHC) a ne samo patoloske a sto se tice sideropenijske anemije ona moze biti simptom ozbiljnih bolesti , jel vi imate neku klinicku sliku??
SLACKWARE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:10 pm

Post od SLACKWARE »

Pa rekli su mi da je sve ok osim tih parametara. Nemam bila sam kod lekara posto sam anemicna u poslednje vreme i dala rezultate pa me intresuje sta mislite o tome? Koji vid anemije imam i koju terapiju bih mogla da koristim? Od svog lekara sam dobila da pijem gvozdje mada drugi kazu da to mozda nije najbolja terapija.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

A zasto ne bi bila najbolja terapija gvozdjem(opet ne iznosite druge parametre) ako je u pitanju najverovatnije sideropenijska anemija,koja ne mora nuzno da nastupi zbog nedovoljnog unosenja gvozdja,vec gvozdje moze i da se gubi iz organizma gastrointestinalnim,urinarnim i genitalnim putem da li vi imate nesto od navedenog??
Odgovori