Coxsackie - povratak normalnom zivotu
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Coxsackie - povratak normalnom zivotu
cao prijatelji. Moje ime je Pedja i imam 23 godine. Pre 6 meseci mi je na torlaku ustanovljen coxsackie b2 virus u vrednosti 1:256. Dva meseca kasnije je rezultat bio 1:64, a danas je 1:16. Posumnjao sam da nesto nije u redu jos pre godinu i po dana. Tada su mi otekli limfni cvorovi na vratu i poceo sam da budem jako dekoncentrisan. To je ono kad procitas text u novinama od cetiri reda i nemas pojma sta si procitao... Elem, moja tadasnja devojka je negde popila (ko zna gde i ko zna kako
) mononukleozu (Epstein-Barr), pa sam pomislio da sam i ja. Tako sam sacekao da prodje 6 nedelja i bacio se na basket i planinarenje. U pocetku bi tesko, da bih neka 2 meseca kasnije bio u najboljoj formi otkad znam za sebe. I tako je to trajalo negde do maja. Onda sam jedne veceri osetio lupanje srca i neki cudan osecaj dezorjentisanosti. Odvezose me na Bezanijsku kosu (cale mi radi tamo), dadose infuziju i sedativ i pali kuci... Nekoliko meseci mi je povremeno bilo lose, pa dobro, pa lose... Bio kod psihijatra, a on rece anksioznost, fax, politika, posao slome coveka. Cepi bromazepam kad ti je lose i to je to. Jednog dana opet isto, lupanje srca, pritisak milion sa milion. Mrak na oci... Sutradan kod doktorke Krotin na Bezanijsku kosu, EHO srca i ustanove mi izliv od 1cm na nivou desne pretkomore. Mirovanje, vitamini i za svaki slucaj na torlak na testiranje. Tada mi otkriju.. Posle mesec-dva opet EHO i izliv se povukao. Ostale samo granulacije iliti oziljci. Sad sam bolje, ali jos me povremeno zaboli glava, zaigra cuka (u poslednja tri meseca mozda jednom). Vodim skoro pa normalan zivot, osim sto ne smem da se zamaram. Pa me zanima: Da li cu ikada moci da se bavim sportom? Da li smem da spavam sa devojkom bez posledica? Da li postoji mogucnost da se bolest vrati, s obzirom da pijem vitamine, q10, jedem tone voca i sl.? Voleo bih da se dopisujem, cujem, pa i vidim sa ljudima koji su prelezali ili boluju od ovoga. Pozz svima i sorry zbog ovol'kog texta.