Curi nosic

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
crnka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Curi nosic

Post od crnka »

Ja sam protiv davanja bilo kakvog leka detetu bez konsultacije sa lekarom. Elem, prijateljice pa i moj suprug, me ubedjuju u suprotno.
Konkretno, mom decaku 3 godine, poceo je da curi nosic, nema temperaturu, samo nosic. Oni mi kazu da mogu slobodno da mu dam sirup Defrinol,a ja sam za varijantu fizioloskog rastvora u nosic.
Molim za savet
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Kapi koje sadrze samo morsku vodu ili fizioloski rastvor. Mislim da ako je samo nosic u pitanju nema potrebe odmah posezati za lekovima....
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Potpuno si u pravu.Kada cujem za to slobodno davanje antibiotika detetu koje i nema temperaturu setim se kako mi je jedna doktorka rekla:
kaze ona to postoji samo kod nas!
Dete nema temperaturu malo mu curi nosic ali ZA SVAKI SLUCAJ dajte mu malo antibiotike, dete nema problema sa kukovima ALI ZA SVAKI SLUCAJ stavljajte mu vi i dalje duplu pelenu preko pampersa... i td. :lol:
kigaku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 7:43 pm

Post od kigaku »

veliki sam protivnik antibiotika i lekova uopste, jedino ako nije bas neophodno! mom sinu od 2,8 god curi nosic vec mesec dana i posto nisu nista hteli da mu daju, sada mu je preslo na usi i na grlo i sada pije antibiotik. sve to ispisah samo da ti skrenem paznju da vodis racuna da mu se sa nosica ne prosiri na usi ili grlo...mada, nadam se da je do sad proslo!!! pozz
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Smatram da bi najbolje bilo da svom detetu uzmete Marisol kapi za nos-to je fizioloski rastvor, nije skup, a efikasan je i namenjen je najmladjoj populaciji, cak i novorodjenim bebama!Poz.! :)
crnka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:11 pm

Post od crnka »

Hvala na savetima. Uzela sam Marisol kapi i vec je bolje...
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

Tacno, slazem se za antibiotike i za konsultaciju sa lekarom.
Ali Defrinol nije antibiotik.

To je mesavina brufena i efedrina.

Treba i on da se izbegava, ali je pogodan ako dete ima temperaturu i zajedno sa njom curi nos, jer se upravo njime moze spreciti upotreba antibiotika!
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
beogradjanka76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 9:36 am

Post od beogradjanka76 »

Moj sinima 3,5 godine.
Kada je pre par dana poceo sa mu curi nos, bele slinice, probala sam Defrinol (daje se 3-4 puta dnevno 1/2 kafene kasicice) posle 2 puta vec je prestao noc da mu curi. Vece pre toga imaoje povisenu temperaturu.

U upustvu pise da se sme davati najvise 5 dana. Prvi put sam ga probala i zada mi da je ok, i kao sto je napisala Olja 86 nije antibiotik, pitala sam.
Odgovori