Ja sam protiv davanja bilo kakvog leka detetu bez konsultacije sa lekarom. Elem, prijateljice pa i moj suprug, me ubedjuju u suprotno.
Konkretno, mom decaku 3 godine, poceo je da curi nosic, nema temperaturu, samo nosic. Oni mi kazu da mogu slobodno da mu dam sirup Defrinol,a ja sam za varijantu fizioloskog rastvora u nosic.
Molim za savet
Curi nosic
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Potpuno si u pravu.Kada cujem za to slobodno davanje antibiotika detetu koje i nema temperaturu setim se kako mi je jedna doktorka rekla:
kaze ona to postoji samo kod nas!
Dete nema temperaturu malo mu curi nosic ali ZA SVAKI SLUCAJ dajte mu malo antibiotike, dete nema problema sa kukovima ALI ZA SVAKI SLUCAJ stavljajte mu vi i dalje duplu pelenu preko pampersa... i td.
kaze ona to postoji samo kod nas!
Dete nema temperaturu malo mu curi nosic ali ZA SVAKI SLUCAJ dajte mu malo antibiotike, dete nema problema sa kukovima ALI ZA SVAKI SLUCAJ stavljajte mu vi i dalje duplu pelenu preko pampersa... i td.

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 7:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
veliki sam protivnik antibiotika i lekova uopste, jedino ako nije bas neophodno! mom sinu od 2,8 god curi nosic vec mesec dana i posto nisu nista hteli da mu daju, sada mu je preslo na usi i na grlo i sada pije antibiotik. sve to ispisah samo da ti skrenem paznju da vodis racuna da mu se sa nosica ne prosiri na usi ili grlo...mada, nadam se da je do sad proslo!!! pozz
- Olja 86
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tacno, slazem se za antibiotike i za konsultaciju sa lekarom.
Ali Defrinol nije antibiotik.
To je mesavina brufena i efedrina.
Treba i on da se izbegava, ali je pogodan ako dete ima temperaturu i zajedno sa njom curi nos, jer se upravo njime moze spreciti upotreba antibiotika!
Ali Defrinol nije antibiotik.
To je mesavina brufena i efedrina.
Treba i on da se izbegava, ali je pogodan ako dete ima temperaturu i zajedno sa njom curi nos, jer se upravo njime moze spreciti upotreba antibiotika!
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.
Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 9:36 am
Moj sinima 3,5 godine.
Kada je pre par dana poceo sa mu curi nos, bele slinice, probala sam Defrinol (daje se 3-4 puta dnevno 1/2 kafene kasicice) posle 2 puta vec je prestao noc da mu curi. Vece pre toga imaoje povisenu temperaturu.
U upustvu pise da se sme davati najvise 5 dana. Prvi put sam ga probala i zada mi da je ok, i kao sto je napisala Olja 86 nije antibiotik, pitala sam.
Kada je pre par dana poceo sa mu curi nos, bele slinice, probala sam Defrinol (daje se 3-4 puta dnevno 1/2 kafene kasicice) posle 2 puta vec je prestao noc da mu curi. Vece pre toga imaoje povisenu temperaturu.
U upustvu pise da se sme davati najvise 5 dana. Prvi put sam ga probala i zada mi da je ok, i kao sto je napisala Olja 86 nije antibiotik, pitala sam.