Molim vas ako mozete da mi pomognete ukoliko je neko imao slicna iskustva.
Naime imam blizance koji su rodjeni sa punih 35.nedelja i imali po 2.800gr, lepo napredovali, pa su u pre nego sto su napunili puna dva meseca imali po 4.800gr. imaju grceve od svoje 3.nedelje ali ne onako intenzivne kao sto druge bebe znaju da imaju.
Ono sto me brine sto u zadnje 2 nedelje uvece kad dodje taj period grceva, ponekad i ujutru jedu jako malo. Dok osete da im krci po stomaku posle par gutljaja mleka , odbijaju i nece da jedu, tako pojedu od 30-50ml mleka, dobar deo znaju da bljucnu, tako da od 7 obroka u toku dana oni bar 3 jedu ovako malo, a ostali obroci iznose po 120-130ml. iako znaju tako malo da pojedu oni spavaju normalno, 3 sata i ne placu da su gladni, tek za 3-3.5sata kad dodje na red sledece hranjenjenje.
Interesuje me da li su i druge mame imale takva iskustva kod beba sa grcicima, jer meni obicno kazu, nasi iako imaju grceve jedu normalno. zato ne znam da li trebamo da se obratimo pedijatru, ili je samo prolazna faza?
Zbog grceva ne jedu?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pozdrav!!!
Moja bebaca isto ima grcice,ali ja mislim da ona jede normalno,medjuutim i moja bebaca cesto bljucka(mada bi ja to nazvala povracanje)pa ponekad mislim da je povratila cio obrok i da nista u njoj nije ostalo)
Ako dajes caj neki uvijek daji poslije mlijeka,jer i ja kad dam caj prije moja bebaca nece puno da jede,izgleda napuni se zeldac i nemogu da pojedu ...ja mislim da nebi trebala da se brines,ali ako imas broj svog pedijatra nazovi za svaki slucaj...
I ne sikiraj se sve dok ti bebace napreduju dobro je!!!
Ali opet ti si majka,i poslusaj svoj instikt
Puno pusa bebicama od mene i moje Monike
Ako dajes caj neki uvijek daji poslije mlijeka,jer i ja kad dam caj prije moja bebaca nece puno da jede,izgleda napuni se zeldac i nemogu da pojedu ...ja mislim da nebi trebala da se brines,ali ako imas broj svog pedijatra nazovi za svaki slucaj...
I ne sikiraj se sve dok ti bebace napreduju dobro je!!!
Ali opet ti si majka,i poslusaj svoj instikt
Puno pusa bebicama od mene i moje Monike
...prvi put mama...
Hvala Dragana,
mi ipak nismo izdrzali i otisli smo do pedijatra, i jesu napredovali, jedan 1kg, a drugi malo manje oko 800gr, jedino sto nam je rekla da postoji mogucnost da su alergicni na kravlje mleko tj belancevine, inace su jeli Aptamil Comfort 1 zbog grceva pa smo presli na Pergomil dok ne dobijemo rezultate alergologa da bi bili sigurni, ali je jedan u medjuvremenu dobio proliv i pre prelaska na Pergomil, a i posle opet, mada sam procitala da prelazak bas zbog te dijareje treba biti postepen , mada nas niko na to nije upozorio.
Sad cemo probati stolicu sanirati opet Comfortom, a ako ne verovatno kupiti Aptamil HN dok se to ne sredi.
Mada nema uopste razlike i dalje znaju nekad da pojedu 120ml, a onda posle 4 sata samo 50ml i da naredna 4 sata uopste ne budu gladni, sto mi je i dalje cudno.
Isto ne verujem da su alergicni na te belancevine jer nikad nisu povratili, ponekad samo malo bljucnu, nisu sve do sad imali dijareju, nemaju nikakve osipe po kozi, nista. Jedino sto nece da jedu kad cuju tj, osete to krcanje po stomaku, pa tad odbijaju mleko i krenu da se uvijaju, a to su valjda grcevi.
Ne znam, pokusavam da nadjem koji su simptomi netolerancije na kravlje mleko ali jako malo ima informacija o tome, posebno o belancevinama u industrijskom adaptiranom mleku.
Ako neko ima takva iskustva bila bi zahvalana da ih opise.
mi ipak nismo izdrzali i otisli smo do pedijatra, i jesu napredovali, jedan 1kg, a drugi malo manje oko 800gr, jedino sto nam je rekla da postoji mogucnost da su alergicni na kravlje mleko tj belancevine, inace su jeli Aptamil Comfort 1 zbog grceva pa smo presli na Pergomil dok ne dobijemo rezultate alergologa da bi bili sigurni, ali je jedan u medjuvremenu dobio proliv i pre prelaska na Pergomil, a i posle opet, mada sam procitala da prelazak bas zbog te dijareje treba biti postepen , mada nas niko na to nije upozorio.
Sad cemo probati stolicu sanirati opet Comfortom, a ako ne verovatno kupiti Aptamil HN dok se to ne sredi.
Mada nema uopste razlike i dalje znaju nekad da pojedu 120ml, a onda posle 4 sata samo 50ml i da naredna 4 sata uopste ne budu gladni, sto mi je i dalje cudno.
Isto ne verujem da su alergicni na te belancevine jer nikad nisu povratili, ponekad samo malo bljucnu, nisu sve do sad imali dijareju, nemaju nikakve osipe po kozi, nista. Jedino sto nece da jedu kad cuju tj, osete to krcanje po stomaku, pa tad odbijaju mleko i krenu da se uvijaju, a to su valjda grcevi.
Ne znam, pokusavam da nadjem koji su simptomi netolerancije na kravlje mleko ali jako malo ima informacija o tome, posebno o belancevinama u industrijskom adaptiranom mleku.
Ako neko ima takva iskustva bila bi zahvalana da ih opise.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
opet ja

Sto se tice alergije na te formule,ja kada sam se konsltovala sa jednom pedijatricom ovdje u njemackoj ona mi je rekla (posto ja dajem hipp1)da sve formule npr.sve jedinice su istog sastava samo sto je proizvodjac aptamil,bebe ili hipp itd.ja sam je pitala jer moja beba povraca (kao sto sam vec rekla u prethodnom odgovoru ) sta misli o tome da promijenim formulu jer ovdje je nnpr.najskuplja formula bebe,ona mi je odgovorila da je to sve isto...
nisam provjeravala ali samo sam napisala ono sto mi je receno
Sto se tice kilaze bebica mislim da ne treba da se brinete jer je normalno da bebe dobiju i manje od 1 kg mjesecno...to je odlicno
I jos bi ti savjetovala(MADA SAM PRVI PUT MAMA) da pokusas bebice da "uobrocis"da ti jedu otprilike svaka 4 sata,tad ce manje da povracaju,a vise da piju---ja svoju bebacu vec privikavam
puno pozdrava i srece za roditelje i bebice
...prvi put mama...