Mikrodermoabrazija
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mikrodermoabrazija
Danas sam bio prvi puta na mikrodermoabraziji.
Nisam nista ispitivao ni kako ni sta, jer je bilo drugih ljudi. Malo mi je neugodno pred svima filozofirati i postavljati pitanja...zato bi molio da mi objasnite princip rada,s kakvim se to strojem radi i sta se moze ocekivati od svega tog. Njihovo misljenje je da za "fleke i mrlje" je ovo bolje rjesenje od glikolne kiseline i vocnih kiselina.
Moja zapazanja su...prvo mi pripremi lice itd...onda tim strojem kao da "usisava"...poslije kao peeling nekim kristalima (tako je ona rekla) itd.
Koliko cesto se to preporucuje raditi?
Kakva su iskustva kod ostalih?
Koliko traje taj oporavak, za koliko se povuce crvenilo?
Da li to ista utjece na pojavljivanje novih akni?!
Ima li veze oblik akne, da li su to samo miteseri, komedoni ili upaljene akne?!
Svoje videnje ove metode skidanja "fleka i mrlja" cu opisati ovdje kad budem mogao procijeniti napredak ili...nazadovanje.
Unaprijed hvala na odgovoru!
Nisam nista ispitivao ni kako ni sta, jer je bilo drugih ljudi. Malo mi je neugodno pred svima filozofirati i postavljati pitanja...zato bi molio da mi objasnite princip rada,s kakvim se to strojem radi i sta se moze ocekivati od svega tog. Njihovo misljenje je da za "fleke i mrlje" je ovo bolje rjesenje od glikolne kiseline i vocnih kiselina.
Moja zapazanja su...prvo mi pripremi lice itd...onda tim strojem kao da "usisava"...poslije kao peeling nekim kristalima (tako je ona rekla) itd.
Koliko cesto se to preporucuje raditi?
Kakva su iskustva kod ostalih?
Koliko traje taj oporavak, za koliko se povuce crvenilo?
Da li to ista utjece na pojavljivanje novih akni?!
Ima li veze oblik akne, da li su to samo miteseri, komedoni ili upaljene akne?!
Svoje videnje ove metode skidanja "fleka i mrlja" cu opisati ovdje kad budem mogao procijeniti napredak ili...nazadovanje.
Unaprijed hvala na odgovoru!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Mikrodermoabrazija je usavrsena varijanta mehanickog pilinga. To pokusajte da zamislite i uporedite sa poranjem posudja iz one reklame za Fairy- da li je bolje oprati posudje mehanickim trljanjem ili posebnino aktivnim deterdzentom sa enzimima.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 4:17 pm
- Kontakt:
Uređaji koji se koriste za mikrodermoabraziju se mogu u nacelu podijeliti na dvije skupine. Jedni koriste pjeskarenje kože finim pijeskom dok drugi rotirajućim dijamantim (ili neki drugi materijali) glavama različite finoće. Cilj je eliminirati mrtve stanice i pospješiti regeneraciju kože. Ovisi od uređaja do uređaja koliko će dugo trajati crvenilo i naravno od operatera. Postoje nadalje dermatološki abraderi. Uglavnom crvenilo kod kozmetičkim gotovo odmah nestaje (24 sata) dok kod dermatloških može potrajati par dana.
Dve su stvari beskrajne...svemir i ljudska glupost