pomalo ocajan

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
saki111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 07, 2008 9:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

pomalo ocajan

Post od saki111 »

Imam smanjen broj pokretljivih spermatozoida,i lošiji odnos normalnih i patoloških :

 Količina u ml:3,0 pH: 7,0
 Broj spermatozoida u L: 180 x 10/L
 Broj spermatozoida u ejakulatu: 54 x10/L
 Živih spermatozoida (eozin): 60 %
 Ukupno pokretnih (gusta kap): 60% od toga:
Aktivna progresija 10 %
Slaba progresija 10%
Bez progresije 20%
Nepokretni 60%
Normalnih oblika 45%
 Patoloških oblika: 55% defekt glave 50%
defekt vrata i srednjeg dela 5%
(defekt repa,citoplazmatske,aglutinacija,kao i druge ćelije ništa(prazno)
Skoro tri godine bezuspešno posećujem doktore(urologe),sa suprugom je sve uredu,ali nikako da dođe do prirodne trudnoće(već 5 godina). Kristio sam razne vitamine ,proksid,oligovit,cink ali većeg efekta nema..Poslednji posećen urolog mi je savetovao da se obratim nekoj ustanovi radi konsultacije o veštačkoj oplodnji.
Trenutno koristim piskavicu,čajeve (po sopstvenom izboru kombinujem),pijem cink,i dnevno po jedan limun i dva grejpa.Sledeće nedelje ću otići da se prijavimo za veštačku oplodnju.
Interesu je me nečije iskustvo o mom problemu.Dali je neko(sa sličnim problemom) možda posećivao nekog travara(čitao sam o nekom Slobodanu Tešiću iz Beograda),ima li efekta.Dali se upuštati u takve stvari ili ne.Šta mi je činiti,sobzirom da imam 35godina a supruga 29, vreme prolazi(već 5godina je prošlo bezuspešno po tom pitanju).
mika43
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 1:01 pm

Post od mika43 »

Saki ,ne znam da li će ti ovo pomoći ali evo pišem.
Moj kum je imao sličan problem,a kod kume sve ok.
Imao je sličan odnos pokretnih i nepokretnih spermatozoida(20% pokretnih,a 60 nepokretnih,ostalo sluzavi,2 repa,vrat obavijen sa sluzi... dosta leukocita....ne mogu više da se setim svega).
Popio je kutiju ciprocinala zbog bakterija i otišli su kod Tešića.
Uzeli su jednu turu čajeva.
Posle nekih 2 meseca stanje pokretnih i nepokretnih se okrenulo.Bilo je oko 70% pokretnih bez sluzi....
Kuma ostaje trudna,a da nisu ni završili sa čajevima.
Sada im sin puni 5 meseci.
Ne znam da li bi ona ostala trudna i bez Tešića,ali tako je bilo.
Ja sam ostala zaprepašćena kada sam uporedila spermogram pre i posle čajeva.

Čitam i mnogo loših iskustva sa Tešićem,jer im čajevi nisu pomogli,a koštaju 200-250 evra.Verujem ja i njima,ali ono što sam videla kod kumova moram napisati onima koji žele da probaju tu terapiju.

Ako imate mogućnosti probajte jednu turu,jer ipak neke šanse postoje.
Ako ne uspe ,pravo na vantelesnu.
Dva para naših prijatelja su vođeni ovim iskustvom probali čajeve,ali nije došlo do poboljšanja.

Bila sam malo opširnija,a vi odlučite sami.

Srećno ,šta god odlučili
Odgovori