ode moj muz da uradi analizu testosterona ( 45 godina)
i rezultati su ovakvi:
Ukupan testosteron 5.02
Slobodan testosteron 6.03
Osim sto mu je drasticno smanjen libido (sto smo tumacili razlicitim vrstama stresa), prilicno je bezvoljan, depresivan i stalno umoran.
Ne uzima nikakve lekove, ne pije, jedino sto ne moze da se odrekne cigareta i pusi oko pakle dnevno.
Poceo je da se goji, iako uzima relativno male kolicine hrane.
Uradili smo analize krvi , sve je ok.
Izmedju ostalog, borili smo se i sa sterilitetom , ima oligospermiju, pokusavali smo zdravijom ishranom, vitaminima, odmorom, da popravimo stanje spermograma, ali nismo uspeli.
Izmedju ostalog, prilikom raznih pretraga i analiza vezanih za utvrdjivanje uzroka steriliteta, slucajno je na jednom UZ otkriveno da on ima samo jedan bubreg ( sto nema veze sa sterilitetom, ali smo ostali zapanjeni podatkom!), ali da je on potpuno ocuvan i da su svi rezultati urina u granicama normale. Preporuceno mu je da svakih 6 meseci uradi sve nefroloske analize - to radi vec cetri godine i sve je ok.
Za ISCI , koji nam je preporucen nismo imali finansijskih mogucnosti, te smo pre 2 godine odustali od borbe i nastavili zivot bez te vrste opterecenja.
Molim da mi neko objasni da li ovako nizak procenat slobodnog testosterona ( shvatila sam da je na donjoj granici) moze da izazove nedostatak libida i na koji nacin se to da popraviti - da li se uopste moze popraviti?)