Guščija koža
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 23, 2005 6:31 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Guščija koža
Video sam da vec postoje dve teme gde se spominje ovaj problem i procitao sam odgovore, ali sam ipak morao da postavim novu. Naime, imam "gusciju kozu" ili keratosis pilaris od detinjstva i to na obrazima i na zadnjoj strani nadlaktica sa tim sto je na obrazima koza glatka- tako da postoji samo crvenilo, a na nadlakticama je i hrapava; i ja sam jos kao dete bio kod jedno 3 dermatologa, davali su mi neke kreme pravljene u apoteci, perle sa vitaminima A i D, govorili da se suncam, da se to poboljsava sa godinama itd. Medjutim, te kreme nisu dale rezultate, a imam utisak da je pozitivan efekat suncanja samo privremen, a uostalom situacija sa guscijom kozom se inace (barem vizuelno tako izgleda) pogorsava zimi i uopste kada je hladno. Vec nekoliko meseci koristim atopic 5% za lice i 10% za nadlaktice upravo po preporuci sa foruma, ali cini mi se da je stanje isto kao i pre nego sto sam poceo sa tim. Medjutim, cinjenica je da je meni stanje sa guscjom kozom na obrazima dosta bolje sada sa 20,5 godina koliko imam nego sto je bilo ranije. Ne znam da li je to moguce, ali ja sam ubedjen da je do poboljsanja kod mene doslo zbog brijanja kao neke vrste "mehanickog pilinga"- naime do neke- otprilike 15-te godine kada sam poceo da se brijem nije bilo nikakvih poboljsanja i pored koriscenja raznih krema, a kasnije sto je brada postajala jaca i ja se cesce i cesce brijao iako nisam koristio nijednu od tih krema postepeno je nestajalo crvenilo upravo na onom delu gde mi raste brada tako da je sad tu koza skoro potpuno normalna sto se moze videti i na slikama. Danas mi je medjutim crvenilo zapravo ostalo na onim delovima obraza gde mi ne raste brada ili je vrlo slaba. E sad procitao sam i ovde (u odgovorima na one dve pomenute slicne teme) i na drugim- stranim sajtovima da postoje razni preparati kada je ovaj problem u pitanju kao npr. i sajt www.keratosispilaris.org pa sam hteo da pitam koliko su ovi preparati uspesni, koliko ih je dugo potrebno koristiti i da li dovode samo do poboljsanja ili potpuno eliminisu guscju kozu? Na stranim sajtovima uglavnom sam nalazio neke preparate na bazi AHA kiselina za tzv."hemijski piling". Takodje, a to me jos vise zanima- da li je i kojom od ovih novih tzv. neinvazivnih hirurskih metoda kako ih reklamiraju na televiziji kao sto su IPL i drugi laseri, radio-talasi, pulsna svetlost itd. moguce ukloniti keratosis pilaris? Pretpostavljam da jeste, posto se u tim reklamama kaze da se pomentim metodama mogu resavati problemi sa mladezima, oziljcima,keratozama,kapilarima, podmladjivati koza itd odnosno da su te metode vrlo mocne. Mene bi naravno iskljucivo zanimala neka metoda koja ne ostavlja oziljke posto je lice u pitanju. Jos nesto, nedavno sam u jednim novinama (Blic fit) slucajno video reklamu studija koji se zove "Miolift" u kojoj pominju "Najnoviji aparat za ultrazvucne tretmane- koji stize pravo sa sajma kozmetike u Bolonji", a ispod toga je napisano da "tretmani pomoci špatule" imaju niz primena koje su nabrojane, a pomenuto je i da- kako kazu "cak cisti i gušciju kožu". Molio bih pre svega strucne osobe poput goranei, dr. Silvia i ostalih da mi odgovore na pitanja iz ovog post-a, a i druge ljude koji imaju slican problem ili neka saznanja u vezi sa njim. Naravno pogledajte slike, a predlazem i drugima kada postavljaju teme vezano za ovu oblast da priloze i neku sliku ako su u mogucnosti. UNAPRED HVALA i stvarno se izvinjavam svima zbog duzine ovog teksta! 
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Guscija koza
Za nadlaktice, ja bih preporucio emulziju specijal koju izradjuje apoteka "SB Trade". Sastav je odlican, deluje omeksavajuce i svi koji su je koristili u te svrhe bili su zadovoljni. 200 g preparata kosta 900 dinara a jedno pakovanje je dovoljno za 2 meseca. Za lice, konsultujte dr Goranu.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Posto radim kao konsultant u laser derm internationalu mogu da navedem primer dejstva IPL metode sa sondom za jacanje zidova kapilara na crvenilo lica udruzeno sa guscjom kozom na ekstremitetima. Posle 3-5 IPL tretmana koza je i dalje bila crvenija nego kod ostalih ljudi ali je u odnosu na pocetno stanje bilo znatno bolje. Drugim recima pacijenti su bili zadovoljni, radi se o decacima-mladicima i svi oni se briju. Mislim da je uticaj tretmana IPL-om znatno doprineo poboljsanju kvaliteta njihoivog zivota tj. ulio im je osecanje sigurnosti u kontaktima. Ako je guscija koza u sklopu atopske konstitucije treba primenjivati i kreme za negu sa F vitaminom -esencijalnim masnim kiselinama koje proizvodi u obliku brendirane aktivne supstance laboratorija dr Kurt Richter pod zasticenim imenom Cutavit
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Pogledala sam slike na sajtu, super je ideja za teledermatoloski pristup problemu. Cime si se slikao.
Inace emulzija specijal za nadlaktice koju ti je preporucio Mr ph Silvio ima ureu 10 % kao spoljni ovlazivac, ima ulje zutog noicurka kao unutrasnji ovlazivac, ulje nerca -mink oil koje se idealno slaze sa sastavom epidermalnih lipida ,mlecne peptide i oleum pedum tauri.
Inace emulzija specijal za nadlaktice koju ti je preporucio Mr ph Silvio ima ureu 10 % kao spoljni ovlazivac, ima ulje zutog noicurka kao unutrasnji ovlazivac, ulje nerca -mink oil koje se idealno slaze sa sastavom epidermalnih lipida ,mlecne peptide i oleum pedum tauri.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Bas sam zadovoljna kako si se slikao, ja vec uveliko radim na obuci mojih studentkinja da porinmenjuju metode teledermatologije i telekozmetike u svojoj praksi. Ako nemas nista protiv mogla bih im pokazati tvoj sajt sa idejom- U ruke Mandusica Vuka...
Mozes reci i model telefona ako admin to ne shvati kao reklamu-cisto radi iskustva ili mi posalji na privatnu poruku. Pozdrav!
Mozes reci i model telefona ako admin to ne shvati kao reklamu-cisto radi iskustva ili mi posalji na privatnu poruku. Pozdrav!