hronicni rinitis
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
hronicni rinitis
Postovani doktore! Od septembra meseca imam konstantno zapusenje nosa. U pitanju je otok sluznice! Na jednu stranu disem normalno dok mi je druga potpuno zatvorena. Isao sam kod specijaliste i on me je uputio da ispitam alergiju. Nisu mi nista pronasli. Sve sto mi je prepisao koristio sam, ali olaksanja nema. Koristio sam presing nekolio puta, razne sprejeve, kapi, rastvore za inhalaciju. Jedino sto mi je pomoglo je olynt sprej, ali on ne sme dugo da se koristi pa mi to nije resenje. Na kraju mi je rekao da su mi otecene nosne skoljke i da se to moze operisati, ali nije hteo da me posalje jer se plasi komplikacija, pa mi je ponovio terapiju koja mi ne pomaze! Pomozite mi da resim ovaj problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sve sto ste nabrojali vremenom dovodi do atrofije nosne sluznice. Nema te terapije koja se moze non-stop koristiti bez nezeljenih posledica.
Obzirom na to koliko traje, kod vas je u pitanju devijacija nosnog septuma, tako da dok je ona prisutna, problem ce se konstantno vracati.
Predlog: hirurska korekcija devijacije
Pozdrav!
Obzirom na to koliko traje, kod vas je u pitanju devijacija nosnog septuma, tako da dok je ona prisutna, problem ce se konstantno vracati.
Predlog: hirurska korekcija devijacije
Pozdrav!
I ja imam isti problem vec oko 6 godina. Kad spavam na levoj strani, zapusena mi je leva nozdrva, i obrnuto. Po danu, dok sam u uspravnom polozaju je malo bolja situacija, ali opet se nekad desi da mi je jedna nozdrva vise zapusena od druge, a i na tu drugu nedisem sa 100% kapaciteta. Iste lekove i terapije sam koristio, ali sam na kraju isao na operaciju, koju mi je radio glavni doktor za tu oblast, sa VMA. To je bilo pre dve godine, i posle toga je bila bolja situacija, i u toku spavanja, i po danu. Ali pre jedno par meseci mi se opet pocela da desava ista stvar prilikom spavanja. Znaci ni operacija ne pomaze 100%, ali moze malo da pomogne.