Recidivans spina biffida

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
saputnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 27, 2008 1:35 pm

Recidivans spina biffida

Post od saputnik »

dijagnoza je Recidivans spina biffida (M54) L\S
zanima me da saznam nesto vise o tome
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nije mi sasvim jasna dijagnoza... Spina bifida je urodjena anomalija koja se manifestuje nepotpunim zatvaranjem kicmenog prsljena. "recidivans" oznacava nesto sto se ponovo javlja.
saputnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 27, 2008 1:35 pm

Post od saputnik »

Sada mi je jasnije šta znači ono što je zaokruženo na snimku. Koliko je to ozbiljna stvar tj. da li će to uvek da mi pravi ovakve ili slične probleme? Boliovi su u vidu probadanja u donjem delu leđa i izbijaju prema kukovima, a javljaju se ujutro kada ustajem, ili kada pokušam da sednem posle duže vremena koje provedem na nogama. Takođe mi smeta da se previjem napred pa moram da savijam kolena ili kad okrećem glavu levo - desno. Bolovi prođu pošto malo odsedim.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Tegobe, koje navodite, odgovaraju najcesce problemima izazvanim nekom smetnjom u slabinskom delu kicme. Uzrok moze da bude i spina bifida, ali ona najcesce ne daje probleme kasnije u zivotu, vec tegobe pocinju skoro odmah po rodjenju. Najcesce spina bifida predstavlja samo uzgredan nalaz i najcesce nije uzrok tegoba koje se javljaju kod odraslih.
Odgovori