grcevi kod bebe od 1,5 mjesec
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
grcevi kod bebe od 1,5 mjesec
moja beba je stara mjesec i po i navece oko 12 sati pocinju grcici uz to cesto bljucka.ima li neko slicnog iskustva i kako je rjesio taj problem...napominjem da je hranim adaptiranim mlijekom(hipp 1)i dajem joj fenchel tee ili caj od komoraca i sirup lefax koje mi je pedijatar propisao i rekao da stavljam jedanput dnevno u flascicu kad je hranim,mada na upustvu za upotrebu pise da se stavlja u svaku flascicu kad se beba hrani...[/u]
...prvi put mama...
ZDRAVO
,MI SMO IMALI ISTE PROBLEME SA NASIM SINOM,NJEMU SU POCELI GRCEVI OD 10og DANA RODJENJA PLAKAO JE I DANJU ALI SMO ZATO CELU NOC PLAKALI,STRASNO JE BILO,POKUSAVALI SMO SVE,OD SVIH CAJEVA,ZAGREJANE PELENE,KAPI,POLOZAJA,MASAZA,PONEKAD POMAGALE ESPUMISAN KAPI,ALI NISTA TAKO DA MU BAS OLAKSA I TAKO SMO SE PATILI 20 DANA,ON JE PIO BEBELAK,TAKODJE BLJUCKAO,PA POVRATI SVUDA PA TO GADNO SE OSETI PA SMO GA KUPALI U 3 UJUTRU,ALI TO BLJUCKANJE JE TRAJALO DO 10 MESECI I BAS JE NEPRIJATNO,STALNO PRESVLACI I NJEGA I SEBE,NISAM TI POMOGLA ALI TO JE NASE ISKUSTVO,SADA IMAM DRUGOG SINA KOJI SISA I RETKO KAD IMA GRCEVE.POZDRAV I STA DA KAZEM NE MOZES MU BAS POMOCI KAKO BI HTELA JER JE BAS TUZNO KAD VIDIS DA SE MUCI A NE MOZES NISTA DA URADIS ALI PROCICE I TO,NADAM SE BRZO,SRECNO I LJUBI BEBU

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Nazalost ima dece kojoj nista od ovoga nabrojanog ne pomaze, mi smo s jednom plakali danju s drugom nocu, nista ali bas nista nije pomagalo, a onda je kao rukom odneseno prestalo.
Eto rodjene su istog dana sa 5 minuta razlike jedna je imala blage grceve, koje nismo ni osetili, a druga se 18 sati od 24h dnevno previjala od bolova, nista nije pomagalo
Desavalo see da cak ni ja ne mogu da je smirim, a recimo kad je uzme baba ili deda ucuti, oni osecaju i nasu napetost i strah koji je posebno izrazen kod svake majke prvih par meseci.
Sve ce to proci i neces se ni secati kako je izgledalo
Mozes joj i pomoci sa svojom ishranom recimo nama je pomagalo kad sam jela samo salatice nezacinjene smanjivali su se periodi grceva, cim bih pojela nesto jace odmah je bilo isto. Ista prica sa formulom, ako je dam krece pakao i bljuckanje, sto mi se recimo nije desavalo dok je samo sikila
Eto rodjene su istog dana sa 5 minuta razlike jedna je imala blage grceve, koje nismo ni osetili, a druga se 18 sati od 24h dnevno previjala od bolova, nista nije pomagalo
Desavalo see da cak ni ja ne mogu da je smirim, a recimo kad je uzme baba ili deda ucuti, oni osecaju i nasu napetost i strah koji je posebno izrazen kod svake majke prvih par meseci.
Sve ce to proci i neces se ni secati kako je izgledalo
Mozes joj i pomoci sa svojom ishranom recimo nama je pomagalo kad sam jela samo salatice nezacinjene smanjivali su se periodi grceva, cim bih pojela nesto jace odmah je bilo isto. Ista prica sa formulom, ako je dam krece pakao i bljuckanje, sto mi se recimo nije desavalo dok je samo sikila
double trouble is my life
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:20 am
!!!
Hvala vam na odgovorima,malo me je to utjesilo da znam da nisam sama,i da ima jos svijeta (nazalost)koji to sve prolazi.Prosla noc nije bila tako losa,oko 12 sam je hranila,popila je 110 ml formule,malo je plakala pa sam joj poslije pola sata napravila 60 ml formule (hip 1)ali sa cajem od komoraca koji joj inace dajem.Ovdje gdje ja zivim pedijatri ne preporucuju caj od kamilice da se daje bebama,(kazu da je jak)ali sam negdje procitala bas za te grcice kod beba da se napravi caj od kamilice ali sa vise vode,pa se koja kap stavi u mlijeko...
Navece kad je pocnu bolit grcici ja sve pomislim da nije sta drugo i muz isto,pa tu je milion pitanja,pa zasto povraca,pa zasto nije vesela itd...ali kad je ne boli nista smije se,pocinje vec i da guci pomalo ... tada smo najsretniji
I kod mene je isto slucaj kad je moja mama uzme kod sebe (tj.njena baka)odma se smiri
Pozdrav svima od Dragane i male Monike
Navece kad je pocnu bolit grcici ja sve pomislim da nije sta drugo i muz isto,pa tu je milion pitanja,pa zasto povraca,pa zasto nije vesela itd...ali kad je ne boli nista smije se,pocinje vec i da guci pomalo ... tada smo najsretniji
I kod mene je isto slucaj kad je moja mama uzme kod sebe (tj.njena baka)odma se smiri
Pozdrav svima od Dragane i male Monike
...prvi put mama...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am
Moj Niksa je, takodje imao puno problema. Sve smo probali i najbolje efekte smo dobili sa sirupom Nurse Harvy, mozes da ga stavljas u formulu po jednu kafenu kasicicu, najbolje kada si pri kraju hranjenja (odn. kad ti ostane jos oko 20 ml) i to do 5 puta dnevno. A preporucujem i Canpol termofore da zagreju stomacic. Niksa je spavao po celu noc, zaspi oko 23 h i probudi se gladan oko 6 h.