Pravilna prehrana kod mucosne erozije zeludca i candide

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ajles
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 7:16 pm

Pravilna prehrana kod mucosne erozije zeludca i candide

Post od ajles »

Dugo imam probleme sa zeludcem, mnogu hranu ne jedem već godinama (kupus, krastavac, papriku, prokule, grah, kiselo, ljuto, masno...), jer mi stvara probleme.
U 9 mjesecu prošle god., dijagnosticirana mi je mucosna erozija zeludca i biopsijom, pri gastroenterološkom pregledu, otkrivena Helikopylori, koja je liječena trojnom terapijom.Tada mi je , pored gore navedenog, savjetovano izbjegavati prženo, pohovano, pečeno, biljne i životinjske masnoće, kafa, gazirani sokovi, a zbog candide (koja je ubrzo otkrivena u stolici i ginekološkom brisu) i sve što sadrži ugljikohidrate i šečer.
Od tada se pridržavam cijele preporuke, osim što sam prije 2 mjeseca počela jesti žitarice, med, voćne jogurte, kompote i voće, najviše zbog probave, koja mi nije nikada bila jača strana, a u tom periodu naročito.
Želudčani problemi su se javljali i uz trojnu terapiju, a i nakon nje, pa sam već ubro, ponovno koristila, po preporuci moje dr., Ulcosan i po potrebi Gastal.
Molim nutricionistu ili nekoga, koje iskusan sa ovim problemima i pravilnom prehranom, da mi predloži pravilan način prehrane i života, s obzirom na cjelokupnu situaciju.
Odgovori