Čajno drvce

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Čajno drvce

Post od mirja »

:) mr. Silvio interseuje me da li cajno drvce moze da se nabavi u drugim privatnim apotekama? Danas mi je podigla prijateljica neke preparate koje ce da mi posalje za Svedsku ali cajno drvce niste imali pa me interesuje da li moze da se kupi u drugim apotekama. Hvala na odgovoru.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Čajno drvce

Post od mr ph. Silvio »

Poštovana Mirja,
možda ima nekih drugih preparata sa čajnim drvcetom, ali ovaj preparat će biti poseban, iz više razloga. :)
Danas popodne ću verovatno praviti taj gel, pa ako nije problem da sa slanjem paketa Vaša prijateljica sačeka do srede.
Hvala!
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Re: Čajno drvce

Post od mirja »

mr ph. Silvio napisao:Poštovana Mirja,
možda ima nekih drugih preparata sa čajnim drvcetom, ali ovaj preparat će biti poseban, iz više razloga. :)
Danas popodne ću verovatno praviti taj gel, pa ako nije problem da sa slanjem paketa Vaša prijateljica sačeka do srede.
Hvala!
:lol: Hvala vam najlepse dali moze moja prijateljica da dodje u cetvrtak da podigne cajno drvce da bi vec u petak mogla da posalje po mom sinu koji se vraca za Svedsku. Hvala na odgovoru
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Javiću Vam.
mirja
Aktivan član
Aktivan član

cajno drvce

Post od mirja »

mr ph. Silvio napisao:Javiću Vam.
:lol: Hvala puno, oni preparati sto sam narucila vec su podignuti danas pre podne, ostalo je jos samo cajno drvce
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

Kako ce taj gel tacno delovati, znam da je cajno drvce prirodni BP, ali kako ce sam gel delovati, da li ce smanjivati lucenje loja, da li ce isusivati kozu, hoce li biti komedoliticko ili keratoliticko sredstvo, mada i ne znam razliku ova dva, u kojim slucajevima ce biti najefikasniji.
Zainteresovan sam da ga kupim pa me interesuje i koliko ce da kosta?
mr ph. Silvio
Saradnik

Čajno drvce

Post od mr ph. Silvio »

Gel sa čajnim drvcetom bi trebalo da deluje seboregulatorno-tj. da smanji lučenje loja. Samim tim koža će biti manje masna, a kako to laici kažu, biće isušena.
Komedolitično znači da razmekšava komedone, te se oni lakše istisnu, ili sami izađu, što je malo teže. :oops:
Keratolitično znači da se površinski sloj epidermisa, tzv. stratum corneum ljušti pod dejstvom keratolitika, npr. pod dejstvom salicilne kiseline ili AHA.
Koštaće oko 500,00 dinara.
Da li ste dobili odgovor na pitanje?
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

mr ph. Silvio napisao:Gel sa čajnim drvcetom bi trebalo da deluje seboregulatorno-tj. da smanji lučenje loja. Samim tim koža će biti manje masna, a kako to laici kažu, biće isušena.
Komedolitično znači da razmekšava komedone, te se oni lakše istisnu, ili sami izađu, što je malo teže. :oops:
Keratolitično znači da se površinski sloj epidermisa, tzv. stratum corneum ljušti pod dejstvom keratolitika, npr. pod dejstvom salicilne kiseline ili AHA.
:lol: Koliko puta tj. kako se koristi? i koliko vremenski moze da se koristi s obzirom da ste napisali da ce koza biti dosta isusena.Hvala na odgovoru
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

mirja napisao:
mr ph. Silvio napisao:Gel sa čajnim drvcetom bi trebalo da deluje seboregulatorno-tj. da smanji lučenje loja. Samim tim koža će biti manje masna, a kako to laici kažu, biće isušena.
:lol: Koliko puta tj. kako se koristi? i koliko vremenski moze da se koristi s obzirom da ste napisali da ce koza biti dosta isusena.Hvala na odgovoru
:oops: Zaboravila sam da pitam koliko dugo traje "jedno pakovanje cajnog drvceta" mozda bih trebala da narucim 2 dok nedodjem u avgustu na konsultciju. Hvala na odgovoru
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Da li ce koza biti isusena ili ne zavisi od koncentracije i podloge. Bilo je na trzistu preparata sa cjnim drvcetom ali ono nije bilo u ciklodekstrinima.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori