Zamolio bih tumacenje analiza za predstojecu operaciju.... Hvala unapred
Imam 16 godina, a bilirubin je povisen vec dve godine, od prve operacije (imao sam sepsu pracenu visokom temperaturom)
brinu me totalni i idirektni bilirubin, kao i proteini u mokraci
glukoza 5.8 mmol/l normalno
urea 5.2 mmol/l normalno
kreatinin 79 umol/l normalno
t. bilirubin 33.0 H umol/l
d. bilirubin 9.3 H umol/l
holesterol 4.15 mmol/l normalno
trigliceridi 1.11 mmol/l normalno
gvozdje 21.6 umol/l normalno
AST 16 U/L normalno
ALT 11U/L normalno
BLD - neg urin zamucen, kiseo, zut
BIL - neg eritrociti 3-5 bledih
URO +- normalno leukociti 10-12
KET - neg cilindri hijolini ?
PRO + 0.3 g/l bakterije dosta (dosta sluzi, malo sitnog
NIT - neg Ca-oksalata)
GLU - neg
p. H 5.0
S.G 1.015
LEU - neg
Tumacenje analiza
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
Pozdrav,
cuj,ovako je nazahvalno tumaciti rezultate,ali,bez krvne slike,odnosno vrijednosti hemoglobina i nemoguce. Recimo,da bi valjalo iskljuciti neka stanja pracena povisenim bilirubinom,kao recimo zilberov sindrom,a a ukoliko se ni tu nista ne pokaze, prosiriti nalaze na kumsov direktni i ndirektni test i tome slicno. Naravno,ultarzvuk jetre, GGT i alkalna fosfataza su takodje pozeljni.
Ali,naravo, nista od toga ne treba raditi na svoju ruku,vec se savjetovati sa hepatologom.
Ovo su samo prijedlozi,ali prvo kod svog klinicara!
Sve najbolje u Novoj i bez previse briga!
cuj,ovako je nazahvalno tumaciti rezultate,ali,bez krvne slike,odnosno vrijednosti hemoglobina i nemoguce. Recimo,da bi valjalo iskljuciti neka stanja pracena povisenim bilirubinom,kao recimo zilberov sindrom,a a ukoliko se ni tu nista ne pokaze, prosiriti nalaze na kumsov direktni i ndirektni test i tome slicno. Naravno,ultarzvuk jetre, GGT i alkalna fosfataza su takodje pozeljni.
Ali,naravo, nista od toga ne treba raditi na svoju ruku,vec se savjetovati sa hepatologom.
Ovo su samo prijedlozi,ali prvo kod svog klinicara!
Sve najbolje u Novoj i bez previse briga!
Nista zabrinjavajuce. Obziro na direktni bilirubin 9, verovatno da se ne radi samo o funkcionalnoj bilirubinemiji pa svakako treba iskljuciti hronicne infekcije i hemolizne naemijske sindrome. Ipak, kako su AST i ALT u ref.vrednostima, nemojte se sekirati za jetru. GGT je odraz nekroze hepatocita ali da je ima vec bi uveliko AST i ALT to pokazale.
Nema krvne slike, pa je tumacenje cele price diskutabilno i niste rekli na kakvu operaciju idete?
Nema krvne slike, pa je tumacenje cele price diskutabilno i niste rekli na kakvu operaciju idete?
Re: Tumacenje analiza
za to sto pise bakterija:dosta trebalo bi da ustanovis koje bakterije imas i da ih se resis ,za ostalo ne znamaemon napisao:Zamolio bih tumacenje analiza za predstojecu operaciju.... Hvala unapred
Imam 16 godina, a bilirubin je povisen vec dve godine, od prve operacije (imao sam sepsu pracenu visokom temperaturom)
brinu me totalni i idirektni bilirubin, kao i proteini u mokraci
glukoza 5.8 mmol/l normalno
urea 5.2 mmol/l normalno
kreatinin 79 umol/l normalno
t. bilirubin 33.0 H umol/l
d. bilirubin 9.3 H umol/l
holesterol 4.15 mmol/l normalno
trigliceridi 1.11 mmol/l normalno
gvozdje 21.6 umol/l normalno
AST 16 U/L normalno
ALT 11U/L normalno
BLD - neg urin zamucen, kiseo, zut
BIL - neg eritrociti 3-5 bledih
URO +- normalno leukociti 10-12
KET - neg cilindri hijolini ?
PRO + 0.3 g/l bakterije dosta (dosta sluzi, malo sitnog
NIT - neg Ca-oksalata)
GLU - neg
p. H 5.0
S.G 1.015
LEU - neg
Posto nema leukociturije, ne leciti bakterije napamet! Prvo urinokultura pa antibiogram pa Th po potrebi! Sto se tice proteina u urinu, nije validno odredjivati BIURET tj kolicinu proteina u 24h/urinu dok se ne izleci eventualna urinarna infekcija.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]