Dijagnoza mi je holinergijska urtikarija. Poceo sam da pijem Zyrtec po preporuci dermatologa koja mi je rekla da on nema sedativni nezeljeni efekat, ali ipak nije tako. Jako lose utice na mene, imam vrtoglavice, kao da mi se pomalo muti s vremena na vreme pred ocima i usporen sam, brzo se umaram i poprilicno mi se spava. Da li da nastavim da ga pijem ili mi mozete preporuciti neki antihistaminik koji ipak nece izazivati ove efekte?
Hvala unapred.
Molim za savet za antihistaminike!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Antihistaminici
Aerius i Claritin su ne sedativni antihistaminici. Konsultujte ponovo svog doktora ili dr Goranu.
Ja mislim da sad nemam nizak krvni pritisak. Doduse zimus sam imao, ja mislim po prvi put u zivotu, ali se on vratio u normalu pre jedno dva meseca sam od sebe kao sto je pao zimus. Cak i ako ga imam verovatno je neznatno nizak jer ja ne osecam tegobe kao zimus, ali izmericu ga, nije problem.
Da li moze da se desi da neki antihistaminik posle nekog vremena organizam pocne da odbacuje, jer pio sam jos od zavrsetka gimnazije, dakle 5 godina, u ovim letnjim mesecima Galitifen, ali prosle godine sam osetio vrtoglavice od njega.
Da li zaista Claritine ili Aerius ne izazivaju sedativni nezeljeni efekat?
Da li moze da se desi da neki antihistaminik posle nekog vremena organizam pocne da odbacuje, jer pio sam jos od zavrsetka gimnazije, dakle 5 godina, u ovim letnjim mesecima Galitifen, ali prosle godine sam osetio vrtoglavice od njega.
Da li zaista Claritine ili Aerius ne izazivaju sedativni nezeljeni efekat?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Claritin i Aerius nemaju sedativni efekat.
To znam jer ih moj sin godinama pije zbog polenske kijavice. Istina je da smo i mi menjali lekove pocev od Astemisana, Galitifena, Lentiostamina i Zyrteca i najzad se skrasili na aeriusu. Za holoinergicku urtikariju treba uvesti jos neki antihistaminik. Jedno vreme smo koristili Sinequan ali on snizava pritisak. Moze se probati i sa Ataraxom ili najnovijim lekom derivatom Atarax-a Za holonergicnu urtikariju je zanimljivo da ona vremenom slabi i na kraju cesto nestane
To znam jer ih moj sin godinama pije zbog polenske kijavice. Istina je da smo i mi menjali lekove pocev od Astemisana, Galitifena, Lentiostamina i Zyrteca i najzad se skrasili na aeriusu. Za holoinergicku urtikariju treba uvesti jos neki antihistaminik. Jedno vreme smo koristili Sinequan ali on snizava pritisak. Moze se probati i sa Ataraxom ili najnovijim lekom derivatom Atarax-a Za holonergicnu urtikariju je zanimljivo da ona vremenom slabi i na kraju cesto nestane
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.