Vaga za tacno merenje

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Vaga za tacno merenje

Post od Padmé »

Kupili smo telesnu vagu za Novu godinu. :D
Osim tezine odredjuje i kolicinu masti i vode u organizmu.
Samo se treba nastelovati pre prvog merenja, a mozde da se meri cela porodica tj. 12 osoba.
Ovako nesto imaju i "Institutu za dijetetiku" u koji idem.
Da dodam da nije ni toliko skupa.
Sad da ne bi ispala promoter te firme ... glupo je da navedem ko je proizvodi, al moze mala pomoc, jedna od bivsih republika SFRJ, njihova tehnika je bila na ceni i tada, a vratili su se na nase trziste pre jedno 5 - 6 godina i ponovo su popularni.
Mislim da je bilo dovoljno, koga interesuje, moze na njihov sajt, lako je naci. :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Mene interesuje ali ne znam kako da nadjem sajt:-) Jel moze sajt na pp i cena? Hvala unapred :D
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Dobila sam vise pp u vezi sa vagom, naravno svima cu odgovoriti. :wink:
Na ovom forumu naletala sam vise puta na sumnjive postove, neko se prijavi na forum ( bilo koji podforum) i prva poruka mu je da je taj i taj preparat super, moze se nabaviti tu i tu i sl. Iz aviona see vidi da je pisala neka nepismena sekretarica, koja cak ne zna ni da pogodi stil na kojim se pise na ovim forumima.
Pozdrav :wink:
forrest_gump
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 1:20 am

Post od forrest_gump »

A kako mjeri procenat masti u organizmu.Preko procjene ili nekako drugo.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Dobila sam jos pp u vezi sa vagom, valjda nije problem da napisem proizvodjaca, tj. dam link.
Rekla sam da mi je glupo, ali mi je glupo i da stalomo pisem PP.
Svima pozdrav i Srecna Nova godina !
Ovo je tekst koji sam slala i u PP

Cao,
saljem ti link do vage, kosta 2500 din, mozda je to promotivna cena ?
Moze da se nadje samo na jednom mestu u Bg. to je Trgovacka ulica 9 u Zarkovu ( preko puta pijace)
Bio je moj muz, kaze imas vidno istaknuto "Studio Gorenje"
Prvo je zvao njihovu centralu u Bgd. a oni su mu rekli gde ima vagica, evo ti i ti brojevi :
http://www.gorenje.co.yu/13821
Gorenje d.o.o., Beograd
Kralja Milutina 46
11000 Beograd
Tel. +381 11 36 10 555
Fax. + 381 11 36 13 215
Direktor firme Mr Marko Mrzel
e-mail: [email protected]

Pozdrav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 1:20 am

Post od forrest_gump »

To je prilicno neprecizna metoda.Cak i oni aparati sto propustaju struju kroz tijelo nisu precizni vec su moguce greske tolike da covjek ne moze dobiti ni okvirni uvid u procenat masti u tijelu.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Napravicemo test. U cetvrtak idem u "Savetovaliste za ishranu". Tamo imaju tu vagu sa elektrodama koje prislonis uz telo. Treba biti bos, pretpostavljam da se time zatvara neko strujno kolo ( nadam se da nisam lupila :oops: ),
Ujutro cu da se izmerim na svojoj vagi, a zatim ce me oni meriti tamo, pa cemo da uporedimo rezultate.
Ako je ova metoda "prilicno neprecizna", sta je onda precizno :o :roll: ?
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Sama sebi da odgovorim, danas sam se merila u "Savetovalistu za dijetetiku", ali vaga nije radila kako treba sto se tice % masti i vode ( inace izbaci jedan papiric na kome sve pise).
Tako da nisam mogla da poredim rezultate sa onima sa kucne vage.
Sto se tice tezine ona je ista na obe vage :D .
Ima jos jedna fora, ako hocete samo tezinu stanete na vagu u carapama, ako hocete i ostale podatke morate biti bosi :lol:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ne postoji vaga koju bih stavila ispred obicnog krojackog metra koji nema da laze ni da mnogo filozofira! :D
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

danka napisao:Ne postoji vaga koju bih stavila ispred obicnog krojackog metra koji nema da laze ni da mnogo filozofira! :D
U "Savetovalistu za dijetetiku" mere vas i krojackim metrom : obim struka, pojedinih delova ruke, noge i sl. :D
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Naravno! :)

Ali je najbolje kada se jede umereno - nema tajni u vitkosti vec samo u umerenom konzumiranju hrane.
Sto ste stariji to je vaznije!
pozdrav
Odgovori