Molim pomoc, genitalni herpes

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Lana33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 11:11 am

Molim pomoc, genitalni herpes

Post od Lana33 »

Postovani forumasi,
pojavile su mi se ranice na genitalnoj regiji, javila sam se ginekologu koji je odmah posumnjao na herpes. Prepisao mi je aciklovir kremu i tablete koje sam pila 5x1 na 4 h. a to sam sve puderisala medicinskim puderom a prethodno ispirala bornom vodom od 3% i vaginalete Polyganax. Povuklo mi se 4-5 dana. Uz to uradio mi je bris i sve je ok samo ima Eserihije,pijem doksicinklin i vaginalete jos 12 dana. Ostalo je sve negativno.
Uradila sam i analizu krvi, Herpes Simplex virus 2 IgM, koji je nereaktivan i Herpes Simplex virus 2 IgG koji je 54 a ref.vrednost je 20.
Moze li mi ko pojasniti ove vrednosti tj. njihovo znacenje i sta mi je sad raditi.
Veliki pozdrav i nadam se da ce mi neko odgovoriti.
Korisnikov avatar
vlmedico
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vlmedico »

jednom zaradjen herpes virus uvek ostaje u organizmu,bilo u latentnom,mirujućem obliku,ili u aktnom obliku,kao egzacerbacija(ponavljanje i vracanje) iste infekcije.Sta je tu je.Konsultijte se sa ginekologom o prodromalnom stadijumu,kako izbeci ponovnu pojavu tegoba,u svakom slucaju odrzavajte snagu svog imuniteta.KONDOM!!!!
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Pa herpes pripada grupi latentnih virusa.Pre svega on ulazi kroz sluzokozu i potom se trajno stacionira na u kicmenoj mozdini.Latentan znaci da se pri padu imuniteta ponovo aktivira,dakle pri dugom stresu,izlozenosti opsanim fizickim,hemijskim i bioloskim agensima.Upravo zbog ovoga obolelei od herpesa moraju voditi racuna o svom imunitetu kako bi sto je moguce vise umanjili simptome ovog virusa.Isto tako pri padu imuniteta simptomi se ponovo vracaju.Preporucio bih da koristite propolis kapi za jacanje imuniteta,prirodni propolis je veoma zdrav,podize odbrambene moci organizma.Ipak,neki lekovi za herpes izazivaju ostecenja jetre,tako da bi trebalo uzimati nesto i mimo njih kako bi se ublazila ostecenja.I mogu li oboleli od herpesa da imaju normalan polni zivot,tj. da imaju decu odnosno mogu li se deca zaraziti preko obolele majke?
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Ukoliko ima promena na genitalijama, radi se carski rez, inace herpes nije kontraindikacija za trudnocu!
Lana33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 11:11 am

herpes

Post od Lana33 »

Hvala vam na savjetima, svaki je dobro dosao. Malo se ohrabrim i vidim da nisam sama ni jedina, sto mnogo znaci.
Odgovori