Kozije mlijeko
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- Gaga79
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kozije mlijeko
Da li dajete djeci kozije mlijeko i koliko je ono zdravo da se daje djeci? Moj djecak jos malo pa ima 3 god,pa sam vidjela da ima da se uzme ali nesto nisam sigurna koliko je dobro i zdravo. I nemam pojma da li se ono kuha. Pa ako dajete koliko je ok davati?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 10:30 pm
Re: Kozije mlijeko
Moja sestricina ima sada 5 godina, od 2 godine pije kozije mleko i samo to obozava, baka joj daje cak i ne kuvano mleko, odmah kada se izmuze koza. Do sada nikakvih reakcija nije bilo, A devojcica je potpuno zdrava.Gaga79 napisao:Da li dajete djeci kozije mlijeko i koliko je ono zdravo da se daje djeci? Moj djecak jos malo pa ima 3 god,pa sam vidjela da ima da se uzme ali nesto nisam sigurna koliko je dobro i zdravo. I nemam pojma da li se ono kuha. Pa ako dajete koliko je ok davati?

Dupla mama 

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 08, 2008 10:42 pm
Kozije mleko nije preporučljivo za jako malu decu jer ne sadrzi folnu kiselinu koja je bitna za pravilan razvoj mozga i nervnog sistema deteta.Ono je zdravo ali ne treba izbaciti kravlje mleko.Obavezno ga kuvati zbog bakterija,svi znamo kako se muzu koze,bar smo videli na tv ako ne uzivo,tu svasta može da upane,zato obavezno detetu prokuvati mleko.
Dana
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 10:30 pm
Ja mislim da je kozje mleko dosta zdravo,mada mi se nesvida miris.U narodu postoji verovanje da je zdravije od kravljeg zbog toga sto koza brsti samo probranu travu,najcesce lekovitu.Nije mi poznato da u ovome mleku ima deficit folne kiseline.Ipak,postoje price da su mnogi ljudi ojacali uzimanjem ovog leka u perodu bolovanja tuberkolozom.Mislim da je najzdravije majcino mleko.Pored toga sto sadrzi antitela koja pruzaju zastitu organizmu,sadrzi jos i omega 3 masne kiseline(za razliku od kravljeg i kozjeg) koje ucestvuje u razvoju mozga.Zbog toga bi najbolje bilo konsultovati se sa lekarom u primeni kozjeg mleka.
Salux ae grotti,prima lex esto!!!