Kozije mlijeko

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Gaga79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kozije mlijeko

Post od Gaga79 »

Da li dajete djeci kozije mlijeko i koliko je ono zdravo da se daje djeci? Moj djecak jos malo pa ima 3 god,pa sam vidjela da ima da se uzme ali nesto nisam sigurna koliko je dobro i zdravo. I nemam pojma da li se ono kuha. Pa ako dajete koliko je ok davati?
Ljubicica77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 10:30 pm

Re: Kozije mlijeko

Post od Ljubicica77 »

Gaga79 napisao:Da li dajete djeci kozije mlijeko i koliko je ono zdravo da se daje djeci? Moj djecak jos malo pa ima 3 god,pa sam vidjela da ima da se uzme ali nesto nisam sigurna koliko je dobro i zdravo. I nemam pojma da li se ono kuha. Pa ako dajete koliko je ok davati?
Moja sestricina ima sada 5 godina, od 2 godine pije kozije mleko i samo to obozava, baka joj daje cak i ne kuvano mleko, odmah kada se izmuze koza. Do sada nikakvih reakcija nije bilo, A devojcica je potpuno zdrava. :), Opet govorim konsultujte se uvek sa Vasim pedijatrom, iskustva su razlicita.
Dupla mama :)
Dejana.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2008 10:42 pm

Post od Dejana. »

Kozije mleko nije preporučljivo za jako malu decu jer ne sadrzi folnu kiselinu koja je bitna za pravilan razvoj mozga i nervnog sistema deteta.Ono je zdravo ali ne treba izbaciti kravlje mleko.Obavezno ga kuvati zbog bakterija,svi znamo kako se muzu koze,bar smo videli na tv ako ne uzivo,tu svasta može da upane,zato obavezno detetu prokuvati mleko.
Dana
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

Koliko sam razumela baka ima svoju kozu pa je sigurna u cistocu mleka :wink:
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
Ljubicica77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 10:30 pm

Post od Ljubicica77 »

Olja 86 napisao:Koliko sam razumela baka ima svoju kozu pa je sigurna u cistocu mleka :wink:
nego sta :D. maloj ne fali nista, a sestra je htela da "udavi" mamu kada je saznala posle 2 godine, kada joj je cera rekla licno i personalno.

Al sve je proslo, mala i dalje pije nekuvano mleko ;)
Dupla mama :)
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Ja mislim da je kozje mleko dosta zdravo,mada mi se nesvida miris.U narodu postoji verovanje da je zdravije od kravljeg zbog toga sto koza brsti samo probranu travu,najcesce lekovitu.Nije mi poznato da u ovome mleku ima deficit folne kiseline.Ipak,postoje price da su mnogi ljudi ojacali uzimanjem ovog leka u perodu bolovanja tuberkolozom.Mislim da je najzdravije majcino mleko.Pored toga sto sadrzi antitela koja pruzaju zastitu organizmu,sadrzi jos i omega 3 masne kiseline(za razliku od kravljeg i kozjeg) koje ucestvuje u razvoju mozga.Zbog toga bi najbolje bilo konsultovati se sa lekarom u primeni kozjeg mleka.
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Odgovori