Mom muzu se po pristima ruku pojavilo nesto sto izgleda kao plikcici, samo sto nema nikakvog sadrzaja unutra, nego bas kao sitne izbocine na kozi! Ne znam da li sam bas dobro objasnila, ali se nadam da znate o cemu pricam! Molila bih ako znate sta je to, i cime se leci? Da li mora kod dermatologa ili moze nesto sam iz apoteke da maze?
Unapred hvala na odgovoru
Pozdrav
Pitanje
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Dishidroza
Verovatno je u pitanju dishidroza.
Neka stopala (između prstiju i nokte) maže 2x dnevno Obytin rastvorom, najmanje 3 nedelje. Ruke neka maže kremom sa 5% uree.
Neka stopala (između prstiju i nokte) maže 2x dnevno Obytin rastvorom, najmanje 3 nedelje. Ruke neka maže kremom sa 5% uree.
Eh opet da Vas smaram malo:)! Probah da nadjem na internetu nesto o dishidrozi, ali skoro da nista nema, sem sto uspeh da povezem da mozda ima veze sa candidom.
Ove gljivicne promene na stopalima muz ima jos iz vojske(2000god.) i povremeno se pojavljuju i nestaju odozdo na tabanima na razlicitim mestima, ali ovo na prstima ruku je novo, nikad do sada mu se nije pojavljivalo! E sad me zanima sledece, posto smo se do pre jedno mesec i po dana lecili od ureaplazme i pili tri ture antibiotika, da li je dishidroza mozda ima neke veze sa candidom, i da li to znaci da verovatno imamo zajedno sada i candidu, mada ja nemam nikakvih posledica?
Izvinite sto smaram ali bih volela da znam Vas odgovor, mozda sam i sve pogresno povezala, ali ipak da proverim za svaki slucaj!
Jos jednom hvala najlepse
Ove gljivicne promene na stopalima muz ima jos iz vojske(2000god.) i povremeno se pojavljuju i nestaju odozdo na tabanima na razlicitim mestima, ali ovo na prstima ruku je novo, nikad do sada mu se nije pojavljivalo! E sad me zanima sledece, posto smo se do pre jedno mesec i po dana lecili od ureaplazme i pili tri ture antibiotika, da li je dishidroza mozda ima neke veze sa candidom, i da li to znaci da verovatno imamo zajedno sada i candidu, mada ja nemam nikakvih posledica?
Izvinite sto smaram ali bih volela da znam Vas odgovor, mozda sam i sve pogresno povezala, ali ipak da proverim za svaki slucaj!
Jos jednom hvala najlepse
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Dishidroza moze imati veze sa gljivicnim obolenjem na stopalima-obicno su u pitanju dermatofiti a ne kvasnice. Moze imati vezu sa kontaktnom alergijom pre svega na nikl
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.