U vezi kondiloma
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
U vezi kondiloma
Zanima me koliko odprilike kosta spaljivanje kondiloma u privatnim ordinacijama i da li boli?UNAPRED HVALA!!!
Re: U vezi kondiloma
Cena uklanjanja kondiloma u privatnim ordinacijama zavisi od metode (krioterapija, elektrokoagulacija, laser), broja i veličine promena, kao i grada i same klinike. U praksi, to najčešće može biti od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada dinara po tretmanu, a ponekad je potrebno više seansi ako su kondilomi rasprostranjeni.
Što se bola tiče, procedura se obično radi uz lokalnu anesteziju ili uz primenu anestetske kreme, pa je sam zahvat uglavnom podnošljiv. Tokom intervencije može se osećati blago peckanje ili nelagodnost, dok je posle zahvata moguće blago peckanje, crvenilo ili osetljivost nekoliko dana, u zavisnosti od metode i regije koja se tretira.
Najvažnije je da se kondilomi uklone i da se nakon toga prate kontrole, jer HPV infekcija može da se ponovi bez obzira na metodu uklanjanja.
Što se bola tiče, procedura se obično radi uz lokalnu anesteziju ili uz primenu anestetske kreme, pa je sam zahvat uglavnom podnošljiv. Tokom intervencije može se osećati blago peckanje ili nelagodnost, dok je posle zahvata moguće blago peckanje, crvenilo ili osetljivost nekoliko dana, u zavisnosti od metode i regije koja se tretira.
Najvažnije je da se kondilomi uklone i da se nakon toga prate kontrole, jer HPV infekcija može da se ponovi bez obzira na metodu uklanjanja.