Perut

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

Re:

Post od sladjano »

tara-bg napisao:Ima li jos nekih iskustva sa Vichy samponom protiv peruti?
sampon je super
mi ga koristimo i resili smo se peruti
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

Re: Perut

Post od sladjano »

cao!Moj muz je imao dosta peruti,ali se uspesno resio iste!!!!Koristi VICHY DERCOS sampon protiv peruti!!!!!Pokazao se efikasan posle prvog pranja!!!!!Mozes da ga nadjes u Lilly apotekama i kosta 1100,00 dinara!Probaj,neces se pokajati!jeste malo skuplji,ali vredi!!!
Javi za rezultate pppppppoooooooooooozzzzzzzzzzzzzzz i srecno
mladen82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2008 9:56 am

Post od mladen82 »

Ja imam takodje perut koja se najvise javlja nakon pranja kose i susenja fenom.
Mozda previse priblizim fen. Znam samo da bukvalno ispadaju graske peruti.
Koristim head&shoulders, nekad mi je od njega bolje nekad ne.
Inace imam kosu koja brzo raste, sisam se svakih 20 dana, da bih je drzao kratku.
Probacu i taj Vichy.
Korisnikov avatar
kladik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 2:18 am
Kontakt:

Post od kladik »

Ako perut traje uprkos korišćenju različitih šampona, moguće je da se ne radi o običnoj peruti već o seboroičnom dermatitisu ili nekom drugom oboljenju kože glave. U takvim slučajevima važno je koristiti medicinske šampone sa aktivnim sastojcima poput ketokonazola, cink-piritiona, selen-sulfida ili ciklopiroksa, ali ih treba koristiti dovoljno dugo i prema uputstvu (najčešće 2–3 puta nedeljno tokom nekoliko nedelja). Nije presudno da li je šampon „redak“ ili gust, već koje aktivne supstance sadrži. Ako ni nakon pravilne primene medicinskih šampona nema poboljšanja ili su prisutni jak svrab, crvenilo i izraženo perutanje, preporučuje se pregled kod dermatologa, koji može potvrditi dijagnozu i po potrebi uključiti dodatnu lokalnu terapiju.
Ukoliko želiš da isprobaš i prirodniju negu, nekim osobama odgovaraju šamponi na bazi biljnih sastojaka koji mogu pomoći u smanjenju perutanja i iritacije kože glave. Jedna od opcija je prirodni šampon protiv peruti, uz napomenu da efekat može biti individualan i da ne zamenjuje terapiju koju preporuči dermatolog.
🌿 Nisam influenser, ali ponekad imam dobre preporuke 😊
Odgovori