Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Da li postoji neko sredstvo za sprecavanje rasta novih mladeza?
Mladeze imam po licu ( ne nesto preteano ali u odnosu na druge, dosta), ledjima, i po rukama. Nemojte da mislite da sam prepuna ali ih imam dosta. Kada sam bila ove godine na letovanju izaslo mi je 4-5 novih. Cak mi se desi da i kada mi izadje bubuljica, ako je diram na tom mestu se pojavi fleka koja malo potamni i postane takoreci mladez. Ne smetaju mi ali polako pocinje da me nervira.
Stari mladezi mi ne rasti niti menjaju boju.
Unapred hvala
Po mogucstvu se ne izlagati suncu i ne ici u solarijum. Isto tako vrlo visoka zastita protiv sunca (SPF 30 npr) PREKO CELE GODINE. To je jedino sto ja znam da moze malo da pomogne, mada je to genetski predodredjeno i ne moze mnogo da se uradi tim povodom.
Ja licno imam samo tri mladeza od rodjenja koji su prepoznatljivi u mojoj familiji (mislim na isto mesto etc)... Ovi ostali su mi poizlazili od sunca... Inace jer mladez moze da nestane sam po sebi?