skocni zglob i hrskavica
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 25, 2007 2:07 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
skocni zglob i hrskavica
Pozdrav. Imam 22 godine i pre nesto vise od godinu dana, tacnije 03.07.06 imao sam tesku saobracajku u kojoj sam ostao bez desne potkoljenice i sa teskim povredama lijeve, pa tako i skocnog zgloba. Iz BIH sam prebacen na urgentno klinicki centar, mikrohirurgiju u Bg gdje sam imao operaciju i vracen za BL kad mi se stanje stabilizovalo. Uz moj veliki optimizam i volju, kao i tim ljudi oko mene, prohodao sam u februaru. Danas, proteza je dio mene, tj. moja zdrava noga. Jos imam problema sa lijevim skocnim zglobom. Isao sam kod nekoliko doktora i po raznim rehabilitacionim centrima i vecinom je bila ista diagnoza. Da hodam super u odnosu na nalaze i povrede(unistena hrskavica, pokidane tetive za podizanje prstiju, kao i vezani nerv). U prilog bi mogao postaviti otpusne liste, slike i nalaze(trenutno nemam skenirano). Nadam se da ce me neko moci uputiti na pravu adresu. Detaljan opis sta mi se desilo i kako sam napisao na http://www.bosanskibrod.info/forum/inde ... 60.15.html pa ako nesto moze pomoci.[/img]
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Huh, trebalo je iscitati, ali je vredelo... crno beli horor film u 10-ak scena... jezivo.
Da se mi vratimo na stvarnost i struku. S obzirom na ekstenzivnost Vasih povreda, vrlo sam skeptican da li cete ikad dobiti neku funkciju te leve noge, osim da se oslanjate na nju, i kako tako hramajuci hodate. Sa ostecenim zivcem, nema puno srece. S obzirom da ste neverovatno hrabar i uporan covek, voljan da se uhvati ukostac sa svojim problemima, mogu da Vam kazem da vezbate do besvesti, sigurno ce da se isplati.
Tu bi trebalo uraditi EMNG tih zivaca i misica, i da se vidi da li postoji neka sansa za njihov oporavak.
Da se mi vratimo na stvarnost i struku. S obzirom na ekstenzivnost Vasih povreda, vrlo sam skeptican da li cete ikad dobiti neku funkciju te leve noge, osim da se oslanjate na nju, i kako tako hramajuci hodate. Sa ostecenim zivcem, nema puno srece. S obzirom da ste neverovatno hrabar i uporan covek, voljan da se uhvati ukostac sa svojim problemima, mogu da Vam kazem da vezbate do besvesti, sigurno ce da se isplati.
Tu bi trebalo uraditi EMNG tih zivaca i misica, i da se vidi da li postoji neka sansa za njihov oporavak.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 25, 2007 2:07 am
Hvala na odgovoru. Radio sam ja EMNG par puta da se vidi ima li pomaka. Sto se tice prstiju, nema. ostalo je u oporavku. Od pokreta na stopalu mogu dizati i spustati stopalo, jeste da mi je dosta ograniceno, ali ima pokreta, cak je i u porastu. A prste mogu razmicati i pomjerati prema dole. Rekli su mi da je dio zgloba srastao i da ce vjerovatno kad ostarim sve okostati. Pri hodu koristim obe stake, probao sam s jednom ali zbog mog pretjeranog hodanja, brzo se umorim. Po zatvorenim prostorijama hodam bez staka, s tim da mi koljeno amortizuje(imam puni oslonac na nogu kad mi je koljeno malo savijeno). Mogu napraviti 10-15 normalinih koraka bez staka, znaci normalan hod, ali tu nastaje bol zbog, kako su doktori rekli nedostatka hrskavice i slabih misica. Citavo ljeto sam proveo na biciklu, bio mi je glavno prevozno sredstvo i ojacao sam dosta noge (sad mi stepenice ne prestavljaju problem), ali mi je list ostao slab. Trenutno forsiram stepenice(pokusavam se oslanjati na prste), i ima napretka, jeste da mnogo boli ali polako. Cilj mi je samo pocnem koliko toliko hodati normalno, tj. bez pomagala, mada sam zadovoljan i ovako. Opet sam malo razvukao pricu, ali tako mora.