Ispovjest majke cija beba ima atopijski dermatitis koji je u fazi povlacenja:
Mojoj bebi se sa mjesec dana pocelo crvenjeti lice i ja sam mislila da je to ono ciscenje i to bi se crvenjenje po licu u prva 4 mjeseca povlacilo, medjutim kada je primila vakcinu sa cetiri mjeseca pocelo se sve vise crvenjeti lice, vrat ispod pazuha, ispod koljena , noge. Sada beba ima 6,5 mjeseci.
Prvim pregledom dermatolog je ustanovio da je to seboroicni dermatitis jer je moja beba imala i tjemenicu, a kasniji pregled dijagnoza je bila atopijski ili neurodermatitis. Bebu sam svuda vodala i na kraju sam je odvela kod privatnog dermatologa Đulistanu Prohić. Ona je takodjer dignosticirala atopijski dermatitis i dala mi je kremu bez kosteroida sa kojom sam do sada bebu mazala 5 puta a njoj se hvala Bogu dermatitis gotovo povukao, medjutim taj dermatolog mi je rekao da se dermatitis moze vratiti. Medjutim prije su mi neki dermatolozi propisivali da bebu mazem hidrociklinom koji ima u sebi kosteroid ali efekat je bio dobar ali kratak i stanje poslije toga kod bebe je bilo jos gore ona se stalno cesala ali najvise po licu. Ovo pisem da i vi majke koje imate bebe sa dermatitisom da trazite lijeka i najprije cete ga naci kod privatnog iskusnog dermatolaoga. Ona mi je rekla da su bebe sa dermatitisom osjetljive na vodu i da je kupma jednom sedmicno u hipermanganu a ja sam za kupanje kupila dermatoloski sapun bez mirisa.
Ja vam preporucujem ovog dermatologa nemoj te misliti da je na ovaj nacin promoviram, jer ja nemam nikakve koristi, nego samo zelim da i vi izlijecite vase bebe kao ja bar zasada.
Mojoj bebi se povlaci atopijski dermatitis
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai