alergija kod bebe

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
knezevocity
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2008 9:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

alergija kod bebe

Post od knezevocity »

nasa beba je stara 5 mjeseci, na poslednjem savetovalistu zalili smo se da ne spava preko noci, da se cesto budi i doktor nam je predlozio da pored majcinog mleka uvedemo i dodatnu hranu. Poceli smo sa humanom za njegov uzrast, pirinac i kukuruz kasica, nakon 10 dana pojavila se alergija. Posle toga pokusali smo sa humanom hn antialergijskom i opet je dobio alergiju.Treci pokusaj je bio sa hipp kasicom slicnog sadraja i opet alergija. Na voce (banane) i vocne sokice nije alergican, STA DA RADIMO?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Kada se javi alergija na formulu, postoje specijalne koje su pravljene na bazi soje i daju se deci koja imaju alergije. Neke od kasica sadrze u sebi vec adaptirano mleko pa je moguce da je to razlog sto je alergican i na njih.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Utvrditi konkretno uzrok alergije!
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Negde sam citala da ako se alergija javi da treba sa tom namirnicom sacekati jedno vreme pa opet probati. E sad, meni je samo cudno da dete posle deset dana dobije alergiju na nesto. Obicno se alergija pojavi posle dan,dva,tri.
Znam da sam ja pocela uvece da mojoj bebi dajem po kasicicu pirincanih pahuljica u mleko pre spavanja pa sam polako povecavala kolicinu. Pocele smo sa cetiri ipo meseca. Kad je napunila pet pocela sam sa vocnim kasicama, pa od sestog sa povrcem i td. Mislim da je bitno da se beba polako tj. postepeno navikava na novu hranu i kolicinu.
kigaku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 7:43 pm

Post od kigaku »

ja sam mojoj devojcici pocela sa kasicom od zitarica-humana pre mesec dana, kada je imala 4 meseca i dobro je prihvatila. sada sam pocela da joj uvodim i voce, ali ne kupovne kasice, vec ih ja spremam. npr kompot od jabuka ipasiram sa malo te vode u kojoj je kuvan i dam joj 2-3 kasicice. mrsti se, ali pojede nekako. pokusaj da das nesto prirodno, jer mu verovatno smeta nesto sto se nalazi u hrani. moj sin je kao mali bio alergican na pilecu dzigericu, ali sam mu je posle nekoliko dana ponudila opet i bilo je malo bolje, tako da kad sam mu je dala i treci put posle mesec dana, vise nije imao problema.
Odgovori