bol u nozi

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
deny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 11, 2005 12:39 pm

bol u nozi

Post od deny »

Moj devetnaestomesečni sin počeo je da hramlje na jednu nogu.Nakon pregleda ortopeda ustanovljeno je da su zglobovi odreagovali nakon upale respiratornih organa koju je predhodno imao. Nekoliko nedelja ranije počeo je povremeno da se žali da ga bole noge kada ga obuvam.Mislila sam da mu je možda urastao neki noktić ili da se udario, ali nikakvih vidljivih znakova niti otoka nije bilo.
Doktor je rekao da pije paracetamol 2x dnevno 5 dana,pa da dođemo na kontrolu.Dete nije odreagovalo na neki određeni pokret ili pritisak prilikom pregleda.Doktor nije predložio snimanje niti bilo kakve analize.
Molila bih nekoga da mi kaže nešto o ovom problemu.
Braminaoli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2005 7:44 pm

moze da koristi

Post od Braminaoli »

Znam za jedan slican slucaj, mozda mozes da predocis vasem doktoru.
Moja prijateljica ima sina koji je imao problema sa nogom, simptomi su slicni. Bolest se zove PERTES i sasvim je nova, pojavila se pocetkom 20 veka. Najcesce obolevaju decaci od 4-9 mada se javlja i kod devojcica. To je u stvari losa prokrvljenost zgloba u kuku a bol je refleksan i moze da se javi bilo gde na nozi, mada se kasnije manifestuje blagim otokom. Ne brini izleciva je, a najbolje je da odes na institut za majku i dete u Beogradu, jer je ona to tamo uspesno resila. Mozda mozes naci dosta korisnih informacija na netu.
fizio/osteo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od fizio/osteo »

mislim da je lekar poravilno odreagovao, za pocetak treba probati sa paracetamolom kod takvih pojava. nisi rekla kako deluje lek. osim toga perthes-ova bolest se pri jednom rutinskom pregledu donjih ekstremiteta moze naslutiti vrlo lako. njacesce se javlja kod decaka ali u uzrastu izmedju 5 i 12 godine. simptomi su sledeci: lagano progedirajuce hramljanje, bol pri pokretu, smanjen obim pokreta u zglobu, posebno rotacija. ako simptomi koje ima tvoj sin ne isceznu treba napraviti snimak koji ce verovatno da razresi enigmu.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
deny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 11, 2005 12:39 pm

Post od deny »

hvala puno na odgovorima
detetu je bolje, zavrsili smo sa terapijom paracetamolom, i sada je preostalo da se prati na dalje...
moram da kazem da nisam sasvim zadovoljna, jer iako je situacija bolja, mislim da bol nije u potpunosti otklonjen.
dete je suvise malo da bih mogla sa sigurnoscu da znam da li ga jos uvek boli ili ne, ali mislim da u nekim trenucima ipak reaguje, na primer pri oblacenju carapica...
pio je paracetamol 10 dana
sta dalje..?
inace, sve se desava bas na institutu za majku i dete...
tata ko tata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:23 pm

Post od tata ko tata »

Greska
Odgovori