Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
imao sam tezak udes pre nedelju dana,i isao sam na bezanijsku kosu na pregled jer sam se zalio na bol u grudima.Uradjen mi je snimak grudi i ekg,i rekli su mi da je sve u redu,i da sam samo ugruvan,medjutim evo vec nedelju dana je proslo a mene grudi i dalje zabole na bilo koji nagli pokret,na obicno kijanje osetim jak bol,juce sam se pao jer sam se ukliznuo na led i ceo dan me je to bolelo.Sta da radim da prodju ti bolovi,da li je moguce da sam povredio neku kost,a da se to nije videlo na snimku?
zaboravio sam da kazem da sve normalno radim,da jedem normalno,ne smeta mi kad disem nista,nemam nikakav otok,ali javlja se taj veliki bol recimo kad kad lezim na ledjima i kad krenem da ustanem,onda me jako zabole grudi.
Ako se na snimku ne vidi fraktura, onda je NEMA. U ovom slucaju, povreda je bolna, i dugo traje. Racunajte da morate strogo da odmirujete najmanje 10 dana (mozete na WC, ostalo vreme provodite u krevetu u polusedecem polozaju) Potom jos 2-3 nedelje postede od jacih fizickih napora. Povreda moze da bli i nekoliko nedelja, a ukoliko ne ispostujete period mirovanja, moze da se produzi i na nekoliko meseci.
znaci u startu sam lose odradio sve.Ja sam par dana nakon toga vec cistio sneg,nosio drva za lozenje i ostale radove,znaci nisam mirovao uopste,da li sam sad pogorsao samo stvari?