Smanjeni leukociti

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
vesna70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 10:35 am

Smanjeni leukociti

Post od vesna70 »

Leukociti su mi smanjeni, volela bih da znam sta bi mogao biti uzrok i kako ih podici. Da li je za paniku?

Leukociti 3.7 (Ref.vrednosti 4.0-9.0)
Neutrofili 47 % (Ref.vrednosti 50-75)
Eozinofili 1% (Ref.vrednosti 2-4)
Bazofili 0% (Ref.vrednosti 0-1)
Monociti 2% (Ref.vrednosti 2-10)
Limfociti 50% (Ref.vrednosti 22-40)

Hvala unapred
vesna70
Novi član
Novi član

Re: Smanjeni leukociti-Pitanje za doktora

Post od vesna70 »

vesna70 napisao:Leukociti su mi smanjeni, volela bih da znam sta bi mogao biti uzrok i kako ih podici. Da li je za paniku?

Leukociti 3.7 (Ref.vrednosti 4.0-9.0)
Neutrofili 47 % (Ref.vrednosti 50-75)
Eozinofili 1% (Ref.vrednosti 2-4)
Bazofili 0% (Ref.vrednosti 0-1)
Monociti 2% (Ref.vrednosti 2-10)
Limfociti 50% (Ref.vrednosti 22-40)

Hvala unapred
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
Vesna, da li ste uzimali nekakve antibiotike ili druge lijeko u skorije vrijeme? svi oni lijekovi koji uzrokuju leukocitopeniju mogu biti uzrok ovog nizeg broja leukocita. DA ne navodimo hemioterapiju ili antitijela kao moguc uzrok pada njihovog broja.
Mislim da nije nista strasno,ali da bi vam savjest bila mirna, mozete ponoviti krvnu sliku.
Boris
vesna70
Novi član
Novi član

Smanjeni leukociti-za doktora

Post od vesna70 »

Ove zadnje analize sam radila nesto posle prehlade koju sam imala i jesam pila antibiotike, ali prethodno (2 meseca) sam radila krvnu sliku i leukociti su bili isti. Strasno vodim racuna o zdravoj ishrani i hranim se zdravo.
Da li stres moze da utice na krvnu sliku?
Ponovicu krvnu sliku pa cu se javiti ponovo
Hvala
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljuna »

Limfocitoza. povecan broj limfocita dovodi do leukopenije-smanjenog ukupnog broja leukocita. Organizam vam se brani, verovatno zbog te viremije, pa reaguje na taj nacin,odbrambeno. i povecava limf.

Ja isto. genetski. kao i moj otac imam Le uvek oko 4.5, sto ne valja jer nam je i imunitet slabiji, pa lovimo sve viruse oko sebe.

Proveravajte sa vremena na vreme k.sliku. i uzimajte nesto za imunitet. Ja koristim zen-sen.
pebitech00
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 16, 2025 9:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Smanjeni leukociti

Post od pebitech00 »

Your leukocyte (white blood cell) count is slightly below normal, with low neutrophils and eosinophils, and high lymphocytes. This may be due to a recent viral infection, stress, certain medications, or vitamin deficiencies. It’s not necessarily a reason to panic, but it’s important to monitor. Eating a balanced diet rich in vitamins (like B12 and folate), managing stress, and avoiding infections can help. However, follow up with your doctor to rule out any underlying conditions and for further guidance.
cricket designs , cricket design , cricket printer designs
Odgovori