OVAKO JA IMAM PROBLEM SA ALOPECIOM AREATOM VEC 10 GODINA I U TOM PERIODU KOSA JE KRUZNO OPADALA PONOVO RASLA( SAMA) I OPET OPADALA TAKO DA VEC POLA KOSE JE OPALO JER SE PROSIRILO.
I NA KRAJU SAM ODLUCILA DA IZVADIM SVE NALAZE A DO TADA SAM SAMO NEKE POVRSINSKI I TAKO DA SU MI SVI LABORATORIJSKI NALAZI UREDU OSIM STO IMAM PAR MALIH GRESKICA KAO NPR CANDIDU 100 KOLONIJA I STO JE AH STITNE ZLIJEZDE 133( A NORMALNO JE 115) A SVI OSTALI HORMONI SU MI U REDU, ZATIM I GINEKOLOSKI PREGLED UREDAN, SINUSI UREDU, SVE OSIM STO IMAM MALU HROONICNU UPALU KRAJNIKA MADA DOKTORI NISU SIGURNI DA JE OD TOGA PA SU MI PREPORUCILI DA IZVADIM KRAJNIKE DA OTKLONIMO SUMNJU.I EV SAD SAM IZVADILA KRAJNIKA I BILI SU PUNI GNOJA A TO SE TEK VIDJELO KAD SAM IH IZVADILA.
A ZANIMA ME VASE MISLJENJE DAL JE MOGUCE DA OD CANDIDE OPADA IL NE? A OPADA U KRUGOVIMA A TAMO GDJE IMAM DLAKU JE VRLO GUSTA.ZELIM DA KAZEM DA MI SAMO PREKO NOCI KRUG KOSE SPADNE DA MI NE OPADA PRORIJEDJENO KAO STO JE SLUCAJ KOD STITNE, JA MISLIM DA NEMA TO VEZE SA STITNOM JER SU MI HORMONI U REDU,
HVALA UNAPRIJED.
Alopecia areata
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Smatra se da je alopecia areata u najvecem broju slcajeva neuroimunoloski problem , sem u slucajevima sistemske bolesti kada je udruzena sa autoimunim tireoiditisom i vitiligom. Stres je okidac neuroimunoloskog mhabizma kojim se napadaju sopstveni melanociti u korenu dlake.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.