fractura cond.lat.femoris
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
fractura cond.lat.femoris
Pala sam i povredila koleno 12.11.07. i dobila sam dijagnozu Fractura cond.lat.femoris sin S72.Noga mi je bila u gipsu sest nedelja i interesuje me sledece.Kako tece i koliko traje oporavak sa ovakvom povredom?Da li mogu da koristim stake i da se krecem?Dobila sam neke vezbice od doktora da radim kuci ali da li postoji jos nesto sto bi ubrzalo proces oporavka?Nisam pomenula da mi je 55 godina i da sam lezala neprestano svo to vreme.Hvala na odgovorima i nadam se da ce me bar malo utesiti jer sam od lezanja vec umorna a vise od nemanja informacija o samom oporavku. 

Postoji velika grana u medicini za koju uglavnom nisu culi ni ortopedi ,a bogami ni hirurzi,a zove se FIZIKALNA MEDICINA I REHABILITACIJA!
Stake morate koristiti pod obavezno i sprovesti intenzivan fizikalni tretman za oparavak misicne snage i pokretljivosti vasih zglobova,a imajuci u vidu vase godine oporavak pocnite sto pre da bi ste sprecili pojavu osteoporoze.
Uput od opste prakse i pravac kod fizijatra......Pozdrav.
Stake morate koristiti pod obavezno i sprovesti intenzivan fizikalni tretman za oparavak misicne snage i pokretljivosti vasih zglobova,a imajuci u vidu vase godine oporavak pocnite sto pre da bi ste sprecili pojavu osteoporoze.
Uput od opste prakse i pravac kod fizijatra......Pozdrav.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Slazem se sa ovim sto je rekla terapeut ali me interresuje druga stvar, a to je RTg snimak Vaseg kolena nakon skidanja gipsa. To je moralo da bude uradjeno na kontroli, kao i da Vam kazu na osnovu toga koliki oslonac smete da imate na tu nogu. Ako je sve u redu, dozvoljava se oslonac do 30% tezine prvih 2-3 nedelje, potom se ide na 50%, nakon toga na 75% i tek tada se daje pun oslonac (ili do granice bola, ako je on prisutan)
Sve najbolje.
Hvala svima na odgovorima i lepim zeljama!
Nije mi radjen snimak na kontroli,a naredna kontrola je za tri nedelje.Najveci problem je kako doci do fizijatra jer ne mogu sama na stakama i naravno veliki strah od moguce usputne povrede pri kretanju istim.Trenutno trazim privatnog lekara koji bi mogao da dodje kuci i obavi pregled i da svoju preporuku za vezbe i dalje ponasanje.Nadam se da cu ga pronaci.Poz svima!
Nije mi radjen snimak na kontroli,a naredna kontrola je za tri nedelje.Najveci problem je kako doci do fizijatra jer ne mogu sama na stakama i naravno veliki strah od moguce usputne povrede pri kretanju istim.Trenutno trazim privatnog lekara koji bi mogao da dodje kuci i obavi pregled i da svoju preporuku za vezbe i dalje ponasanje.Nadam se da cu ga pronaci.Poz svima!