Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
imam problema sa kozom lica, tacnije obrazi su mi sve vreme crvene boje, a kada udjem u neku toplu prostoriju ili kada mi je neprijatno oni dobiju jako crvenu boju, takodje i kada jedem jaku hranu obrazi se jako zarumene. Dermatolog mi je rekao da se radi o kuperozi i dao mi je neku kremu koja se koristi za kuperoznu kozu, ali crvenilo je i dalje izrazeno i nikako da se smanji. Takodje mi je koza na obrazima toplija od ostalih delova tela. Da li je dermatolog bio u pravu kada je rekao da imam kuperozu? Da li znate sta znace termini "facial flushing" i "facial blushing"?
Da li bi mi pomogli beta blokatori kao sto su propanolol i klonidin? I na kraju da li bi mogli da mi preporucite neku delotvornu kremu za smanjenje crvenila?
Ja bih zaboravio beta-blokatore i krenuo sa blagim preparatima.
Kuperoza je uvod u rosaceu, a počinje crvenilom i narušenom mrežom kapilara. Da li Vam je dermatolog prepisao metronidazol?
Da li možete da slikate lice i pošaljete sliku mail-om?
Beta blokatori bi možda uticali pozitivno na flushing, ali bi mogli negativno da utiču na ono do čega Vam je sigurno više stalo od lica...
Pozdrav!
Sliku sad trenutno ne mogu da vam posaljem, nadam se da cu moci za nedelju do dve. Koje bi mi vi blage preparate preporucili? Poceo sam da uzimam aspirin i mogu vam reci da mi malo pomaze.
Pokusajte sa fizikalnom terapijom-masaza po pravcima limfne drenaze i kreme sa matrix metaloproteinaza inhibitorima. U kranjem slucaju mogu se koristiti i IPL tretmani i naravno Zastita od sunca
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Pokusajte sa fizikalnom terapijom-masaza po pravcima limfne drenaze i kreme sa matrix metaloproteinaza inhibitorima. U kranjem slucaju mogu se koristiti i IPL tretmani i naravno Zastita od sunca
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
kreme sa mmpi su na nasem trzistu Vanish za lice brenda Coverderm-Farmeco uvoznik Select ex im i Rozeliane-brenda Uriage. Od fizikalne terapije preporucuje se limfna drenaza