Kuperoza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Makaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 8:07 pm

Kuperoza

Post od Makaj »

imam problema sa kozom lica, tacnije obrazi su mi sve vreme crvene boje, a kada udjem u neku toplu prostoriju ili kada mi je neprijatno oni dobiju jako crvenu boju, takodje i kada jedem jaku hranu obrazi se jako zarumene. Dermatolog mi je rekao da se radi o kuperozi i dao mi je neku kremu koja se koristi za kuperoznu kozu, ali crvenilo je i dalje izrazeno i nikako da se smanji. Takodje mi je koza na obrazima toplija od ostalih delova tela. Da li je dermatolog bio u pravu kada je rekao da imam kuperozu? Da li znate sta znace termini "facial flushing" i "facial blushing"?
Da li bi mi pomogli beta blokatori kao sto su propanolol i klonidin? I na kraju da li bi mogli da mi preporucite neku delotvornu kremu za smanjenje crvenila? :oops:
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kuperoza

Post od mr ph. Silvio »

Ja bih zaboravio beta-blokatore i krenuo sa blagim preparatima.
Kuperoza je uvod u rosaceu, a počinje crvenilom i narušenom mrežom kapilara. Da li Vam je dermatolog prepisao metronidazol?
Makaj
Novi član
Novi član

Post od Makaj »

Preporucio mi je "restoring soothing cream" iz kozmeticke kuce RVB
Makaj
Novi član
Novi član

Post od Makaj »

Zbog cega mi ne preporucujete beta blokatore? Cuo sam da su veoma uspesni kod lecenja crvenila lica.
mr ph. Silvio
Saradnik

Kuperoza

Post od mr ph. Silvio »

Da li možete da slikate lice i pošaljete sliku mail-om?
Beta blokatori bi možda uticali pozitivno na flushing, ali bi mogli negativno da utiču na ono do čega Vam je sigurno više stalo od lica... :)
Pozdrav!
Makaj
Novi član
Novi član

Post od Makaj »

Sliku sad trenutno ne mogu da vam posaljem, nadam se da cu moci za nedelju do dve. Koje bi mi vi blage preparate preporucili? Poceo sam da uzimam aspirin i mogu vam reci da mi malo pomaze.
mr ph. Silvio
Saradnik

Kuperoza

Post od mr ph. Silvio »

Probajte taj krem koji Vam je preporučio dermatolog. Ako ne bude odgovaralo, javite se ponovo.
Makaj
Novi član
Novi član

Post od Makaj »

tu kremu koristim vec dve nedelje i ne primecujem neko poboljsanje na licu.
mr ph. Silvio
Saradnik

Kuperoza

Post od mr ph. Silvio »

Uključite Metronidazol gel uveče. I nemojte na sunce.
Makaj
Novi član
Novi član

Post od Makaj »

Da li bi mi pomogao moxinidin ili klonidin i da li ove kapsule imaju neke stetne efekte?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Pokusajte sa fizikalnom terapijom-masaza po pravcima limfne drenaze i kreme sa matrix metaloproteinaza inhibitorima. U kranjem slucaju mogu se koristiti i IPL tretmani i naravno Zastita od sunca
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Pokusajte sa fizikalnom terapijom-masaza po pravcima limfne drenaze i kreme sa matrix metaloproteinaza inhibitorima. U kranjem slucaju mogu se koristiti i IPL tretmani i naravno Zastita od sunca
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Makaj
Novi član
Novi član

Post od Makaj »

fizikalnu terapiju mi je dermatolog zabranio, ali ne znam zbog cega. Gde mogu kupiti ovu kremu i koja je cena?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

kreme sa mmpi su na nasem trzistu Vanish za lice brenda Coverderm-Farmeco uvoznik Select ex im i Rozeliane-brenda Uriage. Od fizikalne terapije preporucuje se limfna drenaza
Odgovori