uvecana jetra

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bibica03
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 27, 2007 8:07 pm

uvecana jetra

Post od bibica03 »

danas sam dobila nalaz krvi od mog sina 5 godina u kojemu stoji uvecana jetra .nalaz treba da se ponovi za 15 dana ali mene to brine pa bi voljela da mi neko ko zna nesto u vezi toga objasni o cemu moze biti rijec.
hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kako moze u nalazu krvi stoji da je uvecana jetra?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
bibica03
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 27, 2007 8:07 pm

Post od bibica03 »

neznam kako se to vidi u krvi ali nakon laboratoriske analize krvi djecji doktor me je nazvao itako rekao.sve ostale pretrage kao sto su stitna zlijezda secer ukrvi dijabetes su u redu samo je uvecana jetra.jos me je ispitivala dali ja ili muz imamo hepatitis b ili c ,dali je djete u zadnje vrijeme pilo kakve lijekove ili primilo kakvu vakcinu.to je sve negativno .interesu je me sta moze biti uzrok tog povecanja jetre.doktor je predlozio da se test ponovo napravi za 15 dana nakon cega mozda dode do samog povlacenja
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Verovatno su povisene transaminaze, a ne jetra. Detetu treba uraditi HbSAg i anti-HCV ukoliko su transaminaze zaista povisene.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori