Pozdrav svima
Imam 18 godina, visok sam 170cm i imam 80kg. Problem imam sa brzim gojenjem. Za možda dva meseca sam se ugojio 8kg,ako ne i više. Da li može neko da mi da neki savet kako da smršam, odnosno da se ne gojim? Imam dosta drugova koji ne mogu da se ugoje, a mnogo jedu, a ja malo pojedem i odmah se nadujem,samo što ne puknem... Dajte neki savet, nešto, bio bih vam zahvalan.
Verovatno je hrana, jer nisam pod stresom. Do pre nedelju dana sam baš jeo, i razumeo sam zbog čega se gojim, ali sad sam baš smanjio sa hranom a i dalje se gojim..
Konkretno poceo sam sve da jedem, ali i kad sam koliko toliko pazio na ishranu ja sam se gojio nenormalnom brzinom. Ja ne znam sta ja da jedem, a da se ne gojim? Jer ja bukvalno sve sto pojedem, meni ode u stomak. Ruke, noge su mi normalne, jedino sto imam stomak, i nikako ne mogu da skinem to..
Problematična regija kod muškaraca u ogromnom broju slučajeva je stomak i to je normalno, samo treba unositi namirnice koje što manje goje, što više fizičke aktivnosti, vežbe... Npr. čučnjevi, trčanje.. sve to može pomoći. Dosta tečnosti i smanjiti ishranu, što verovatno već jesi.
Fokusirajte se na manje porcije, obroke bogate proteinima i redovno vježbanje (30 minuta dnevno). Izbjegavajte slatke grickalice i pića, pratite unos kalorija i osigurajte kvalitetan san. Posavjetujte se sa ljekarom kako biste provjerili moguću hormonsku neravnotežu.