Otezano disanje, pomoc

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Cupko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 25, 2023 5:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Otezano disanje, pomoc

Post od Cupko »

Pozdrav ljudi, vec jedno mesec dana imam problem s disanjem. Ne mogu da udahnem vazduh punim plucima, imam osecaj kao da se gusim, da ne mogu da unesem dovoljno vazduh. Takodje prilikom setnje se dosta umaram i budem zadihan.Bio sam kod lekara gde sam radio krvnu sliku i biohemiju, sve je bilo u redu, zatim sam snimio RTG pluca i to je bilo dobro, hormoni stitne zlezde u granicama normale, spirometrija dobra i ultrazvuk abdomena dobar, takodje i EKG srca dobar. Bio sam kod doktora uopste medicine, pulmologa, interniste, i svi kazu da je sve u redu. Pritisak mi je vecinom u granicama normale, kao i puls. Nekoliko puta je bio malo povisen i imao sam malo vise otkucaja, gde bi le lekar dao neke lekove za srce i vitamine,i nesto za smirenje. Medjutim i nakon tih lekova ja ne osecam poboljšanje. Osecaj nedostatka vazduha imam tokom celoga dana, i imam osecaj da na nos bas tesko prolazi vazduh, imam potrebu da vecinom preko usta uzimam. Unazad jedno nedelju dana poveo sam da osecam i bolove u ledjima iznenada, par sekundi potraje pa se izgubi. Jako sam uplašen, ne znam sta vise da radim i kome da se obratim. Imam osecaj da mi se stanje ne menja.
Sta bi moglo da bude i da li je neko imao slicna iskustva?
KakarotPP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 20, 2024 12:55 pm

Re: Otezano disanje, pomoc

Post od KakarotPP »

Ovo je jedan od klasičnih simptoma anksioznosti. Ako su ti lekari rekli da je sve u redu onda je reč o ansksioznosti 100%.

Što bi narod rekao "na psihičkoj bazi".

Verovatno se za nešto brineš ili si već duže vreme u tebi tinja neki stres, još ako si student onda nema sumnje u to.
Cupko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 25, 2023 5:00 am

Re: Otezano disanje, pomoc

Post od Cupko »

KakarotPP napisao:Ovo je jedan od klasičnih simptoma anksioznosti. Ako su ti lekari rekli da je sve u redu onda je reč o ansksioznosti 100%.

Što bi narod rekao "na psihičkoj bazi".

Verovatno se za nešto brineš ili si već duže vreme u tebi tinja neki stres, još ako si student onda nema sumnje u to.
Ne znam vise sta da radim i kome da se obratim, vec dva meseca ne mogu da disem normalno, a svi rezultati dobri. Planiram da proverim opet sva ispitivanja, cak sam mislio i na skener da odem, medjutim pulmolog mi je rekao da nema potrebe da se zracim.
Da je anksioznost u pitanju, valjda bi se stanje do sad barem malo poboljsalo.
Odgovori