Skoro godinu dana je na Bonviva® terapiji, (+ Ideos i slicni raznorazni kompleksi vitamina, minerala, magnezijuma, kalcijuma...), na koju je presla nakon uzimanja Tivorala i slicnih lekova koji su joj prouzrokovali naduvenost i oticanja nogu, ruku, glave... Na njenom nalazu, izmedju ostalog nalazi se sledece: sy cervicale et lumbale chr., coxarthrosis bil.pp I.dex., peritrochateritis I.dex, gonarthrosis bil. gravis...
Prosle godine boravila je u Selters banji u Mladenovcu posle cega su joj se bolovi u zglobovima kolena, sake i stopala kratkotrajno umirili. U poslednja tri meseca se ponovo javlja bol u kolenima (mozda cak i intenzivniji), otezano ustajanje iz sedeceg ili lezeceg polozaja, hodanje, o stepenicama da i ne govorim! Novi rezultati su gore navedeni. Predlozen je boravak u Institutu za rehabilitaciju (Sokobanjska 17, Beograd), na koji ce mama morati da saceka nekoliko nedelja, "dok se za to ne obezbede uslovi".
U nekom od prethodnih postova ste napisali da:
Obzirom na to, zanima me kako ce joj pomoci ovakva rehabilitacija? Da li postoji neki dugorocni metod osim - npr. prepisati joj novu hrskavicu za koleno? Ili banju 1-2 puta godisnje? Sta umedjuvremenu? Kako na oporavak utice trenutno zdravstveno stanje u celini? Itd?Fizikalna terapija obicno ne pomaze mnogo kod teskih ostecenja zglobova.
Interesuje me i misljenje vezano za Bonviva tablete, jer mi se cini da je njihova primena kod nas i dalje u eksperimentalnoj fazi (mozda gresim?).
unapred Mnogo Hvala!