bol u vratu, rame, grudnom kosu
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
bol u vratu, rame, grudnom kosu
imam spondilozu na vratu i torakalnom delu, kao i urkartrozu na vratom,jaki bolovi u rame, trne mi ruka, a najvise mi smeta sto celo levo rame mi ckripi kako i da pomerim ruku. To jako se cuje a bol silazi napred i boli me nared kao da imam srcev udar. Kazu mi da to krckanje nije nista ali cisto sumljam! Sta bi moglo biti. imam 28 odina
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Najverovatnije svi navedeni problemi poticu od degenerativnih promena na vratnoj kicmi. Dolazi do pritiska na vratne korenove nerava i to onda izaziva osecaj bola koji moze da se pruza duz cele ruke, ili dela grudnog kosa.
S obzirom da ste mladi, verovatno vam ne treba nista sem fizikalne terapije za vratnu kicmu. Najbolje je da se javite fizijatru radi odluke o najboljoj vrsti terapije (pretpostavlja mda ste kod ortopeda vec bili i da imate rentgenske snimke)
S obzirom da ste mladi, verovatno vam ne treba nista sem fizikalne terapije za vratnu kicmu. Najbolje je da se javite fizijatru radi odluke o najboljoj vrsti terapije (pretpostavlja mda ste kod ortopeda vec bili i da imate rentgenske snimke)
imam RTG snimak isla sam na fizikalno nije mi pomogla bas mnogo, a neznam tacno ni za sta se radi, edni kazu da je spondiloza drugi diskopatija, treci hipokalcemija, cetvrti da nije nista, a rengenolozi nalaz b.o. Ja samo znam da me boli, ali me ta bol i ne tisti mnogu, smeta mi to krckanje. Pila sam jedan period glukozamin sulfat, kako moze da se zna dali pored degenerativnih promena ili i nesto drugo kao osteoartritis. Krvna slika je ok, SE je takoce ok, reuma faktor nemam, neki lupis kletiki ne. pisi te molim vas ako je neko strucan za ovo
-
- Stalni član
- Kontakt:
Nesto mi nije jasno... Dijagnoza spondiloze se postavlja na osnovu rentgenskog snimka, a vi pisete da je rentgenoloski nalaza b.o. (bez osobitosti).
Osteoartroza je grupni naziv za degenerativna oboljenja kostiju i zglobova. Ako na jednom mestu pise spondiloza vrata, a na drugom osteoartroza vratne kicme, to je sustinski ista stvar.
Bilo bi dobro ako mozete da "okacite" rentgenski snimak na forum da bismo ga pogledali.
Osteoartroza je grupni naziv za degenerativna oboljenja kostiju i zglobova. Ako na jednom mestu pise spondiloza vrata, a na drugom osteoartroza vratne kicme, to je sustinski ista stvar.
Bilo bi dobro ako mozete da "okacite" rentgenski snimak na forum da bismo ga pogledali.
-
- Stalni član
- Kontakt: