bol u vratu, rame, grudnom kosu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bibica22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2007 4:13 pm

bol u vratu, rame, grudnom kosu

Post od bibica22 »

imam spondilozu na vratu i torakalnom delu, kao i urkartrozu na vratom,jaki bolovi u rame, trne mi ruka, a najvise mi smeta sto celo levo rame mi ckripi kako i da pomerim ruku. To jako se cuje a bol silazi napred i boli me nared kao da imam srcev udar. Kazu mi da to krckanje nije nista ali cisto sumljam! Sta bi moglo biti. imam 28 odina
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Najverovatnije svi navedeni problemi poticu od degenerativnih promena na vratnoj kicmi. Dolazi do pritiska na vratne korenove nerava i to onda izaziva osecaj bola koji moze da se pruza duz cele ruke, ili dela grudnog kosa.

S obzirom da ste mladi, verovatno vam ne treba nista sem fizikalne terapije za vratnu kicmu. Najbolje je da se javite fizijatru radi odluke o najboljoj vrsti terapije (pretpostavlja mda ste kod ortopeda vec bili i da imate rentgenske snimke)
bibica22
Novi član
Novi član

Post od bibica22 »

imam RTG snimak isla sam na fizikalno nije mi pomogla bas mnogo, a neznam tacno ni za sta se radi, edni kazu da je spondiloza drugi diskopatija, treci hipokalcemija, cetvrti da nije nista, a rengenolozi nalaz b.o. Ja samo znam da me boli, ali me ta bol i ne tisti mnogu, smeta mi to krckanje. Pila sam jedan period glukozamin sulfat, kako moze da se zna dali pored degenerativnih promena ili i nesto drugo kao osteoartritis. Krvna slika je ok, SE je takoce ok, reuma faktor nemam, neki lupis kletiki ne. pisi te molim vas ako je neko strucan za ovo
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Nesto mi nije jasno... Dijagnoza spondiloze se postavlja na osnovu rentgenskog snimka, a vi pisete da je rentgenoloski nalaza b.o. (bez osobitosti).

Osteoartroza je grupni naziv za degenerativna oboljenja kostiju i zglobova. Ako na jednom mestu pise spondiloza vrata, a na drugom osteoartroza vratne kicme, to je sustinski ista stvar.

Bilo bi dobro ako mozete da "okacite" rentgenski snimak na forum da bismo ga pogledali.
bibica22
Novi član
Novi član

Post od bibica22 »

stvar je u tome sto nalaz iz RT rengenolozi ga tumacu kao b.o, a moj ortoped kao spondilozu. Kad sam isla na fizikalnu fizijatar pogledao snimak i rekao da se radi od polidiskopatiju na vratnom delu. dali ima neko iskustvo ovo stvarno strasno boli :oops: :oops:
bibica22
Novi član
Novi član

Post od bibica22 »

pitacu vas i dguga stvar: dali pod uticajem stresa bol je stvarno jaca i dali kraljeznica moze da se razboli pod uticajem stresa
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Sama kicma ne moze da strada od stresa, ali stres moze da dovece do povecane zategnutosti vratnih i ramenih misica, kao i do loseg polozaja kicme, a i jedno i drugo dugorocno moze da dovede do ostecenja (kad kazem dugorocno, mislim na period koji se meri godinama) kicmenih prsljenova.
Odgovori