Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Zuckasta sperma
PostPoslato: Čet Sep 02, 2010 2:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 1:38 pm
Postovi: 19
Bio sam danas kod doktorke opste prakse koja mi je dala uput da uradim analizu sperme na bakterije (nisam joj rekao sve sto cu dole napisati). Mislio sam da idem pravo kod urologa, ali to nije tako jednostavno. S obzirom da je jedan veoma dobar urolog porodicni prijatelj, oticicu odmah kod njega ako ima razloga za brigu. To mi je malo neprijatno, ali sam video da ne mogu lako i brzo da dodjem do nekog drugog. Inace, imam 19 godina.

Evo koji su moji problemi:

- Sperma mi je zute boje veoma dugo. Dok sam bio mladji nisam nesto obracao paznju na to, pa sad ne mogu bas sa sigurnoscu da kazem da li je takva bila oduvek. Nekada mi se ucini da je cak u redu, ali na beloj maramici moja sperma nikada nije skroz bela, uveka ima zuckastu nijansu.

- Cini mi se da imam problema sa impotencijom. Nisam jos imao odnos sa devojkom, ali sve sto se radi do toga (sa devojkom, ne samostalno) jesam, i penis u 50% slucajeva nece da slusa. Ovo je vec drugi problem, ali mislim da je moguce da su povezani, ne znam.

Doktorki sam rekao za ovo prvo, za drugo nisam. Pitala me je jos neke stvari koje su mozda od znacaja, pa evo da napisem. Pitala me je da li imam bolnu erekciju i ejakulaciju, ne. Pitala me je i da li me boli kada sednem (to je valjda nesto u vezi sa prostatom). To je isto ne. Pitala me je da li mi se luci neki sekret iz mokracnog kanala, da li imam tragove na vesu od toga. To nisam primetio, imam nekad tragove na vesu, ali mislim da je to od mokrace.

Ima li neko ideju o cemu se radi u ovom mom slucaju? Koje bih jos analize mogao da uradim privatno pre nego sto se javim ovom svom prijatelju (sem ovog sto mi je doktorka rekla da uradim, a za sta mislim da ce biti u redu)?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zuckasta sperma
PostPoslato: Čet Sep 02, 2010 3:57 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am
Postovi: 363
Boja sperme varira od čoveka do čoveka, štaviše, retko je sasvim bele boje, a najčešće je sivkaste ili žućkaste nijanse. S obzirom da nemaš nikakve druge simptome, najverovatnije da nije infekcija u pitanju. Svakako, biće dobro da se prekontrolišeš.

Što se tiče drugog problema ( o kome je takođe trebalo da kažeš doktorki, veruj mi, lekari su profesionalci i pred njima ništa ne bi trebalo da tajiš, jer te onda ne mogu pravilno lečiti ), posavetuj se sa urologom za početak. Uzrok može biti fizičke prirode ( ređe, neka mala anomalija u strukturama penisa ili okoline, leči se najčešće operativno ) i psihičke prirode ( češće, domen psihijatra, leči se psiho-terapijom i/ili određenim medikamentima ). Važno je da se suočiš sa problemom i kreneš u njegovo rešavanje, disciplinovano i strpljivo.

Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zuckasta sperma
PostPoslato: Ned Sep 19, 2010 11:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 1:38 pm
Postovi: 19
Hvala sedefasta!

Sto se tice prvog problema, izgleda je bio psihicke prirode. Kada sam video svoju spermu u onoj posudici u kojoj sam trebao da je predam za analizu, shvatio sam da je zapravo normalne boje.

A sto se tice drugog problema, mislio sam da ce se sam resiti kad resim prvi, ali nije. Izgleda da je psihicke prirode. Mada, mislim da nikad nisam doziveo onu potpunu erekciju kada penis je pod uglom od 90 stepeni u odnosu na telo kada covek stoji. Penis se ukruti, ali u delu koji je na spoju sa ostatkom tela ne. Da li to moze da znaci da imam fizicki uzrok?

Sve u svemu, sve je kako treba, zaljubljen sam u devojku, ali nikako ne uspem da se da se opustim u kljucnom trenutku. Nekako od nekog trenutka kad smo bliski ocekujem da treba da imam punu erekciju (i da se ona odrzi), i izgleda da zbog razmisljanja o tome upravo do toga ne dodje. Govorim sebi da ne treba da razmisljam, ali onda shvatim da zapravo i ne razmisljam o tome, da mi je to nekako podsvesno.

Da li mogu da ocekujem da ce se ovo vremenom resiti samo od sebe? Ne bih za sebe rekao da imam manjak samopouzdanja, ali na ovom polju, kako stvari stoje, izgleda imam manjak i to veliki.

Sta treba da radim sad? Da odem kod lekara opste prakse, da ispricam ovo i da trazim uput za urologa? I za koju ustanovu da trazim, gde je najbolje/najbrze? Lecim se na Stud. poliklinici, tamo nemaju urologa...

Sedefasta, napisao sam bukvalno sve sto me muci, nadam se da Vas nece mrzeti da procitate, i nadam se da cete mi pomoci. A i bilo ko drugi ko ima neki savet,m neka pise...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zuckasta sperma
PostPoslato: Pon Okt 18, 2010 1:22 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am
Postovi: 363
Posavetujte se sa Vašim izabranim lekarom u Studentskoj poliklinici, on/ona bi trebalo da zna gde biste mogli da dobijete odgovarujuću pomoć.

Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zuckasta sperma
PostPoslato: Pon Okt 18, 2010 8:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 16, 2010 3:01 pm
Postovi: 20
negde sam procitala da boja sperme moze da bude izmenjena zbog odredjene vrste isharne,i zato nemoj da se brines ali nije na odmet prekontrolisati sve.Drugo,to sa curom,ti je vise psihicki problem,mozda strah da :se ne obrukas ili slicno: zato ti ne treba lekar,vec se samo opusti i prepusti emocijama i bice sve ok:)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 233 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: