Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 10, 2008 12:01 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 08, 2004 12:10 am
Postovi: 210
NEMOJ DA OBRACAS PAZNJU NA OVE SAVETE PAKUJ SE OSTANI TO JE TVOJ STAV TO STO ODLUCIS NOSICES CELOGA ZIVOTA BILO ONAKO BILO VAKO PREMA TOME SAM ODLUCI NE SLUSAJ FORUM MADA SAM JA NA STRANI PORODICE POZZZZZZ


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 10, 2008 1:17 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am
Postovi: 379
progoran je napisao:
NEMOJ DA OBRACAS PAZNJU NA OVE SAVETE PAKUJ SE OSTANI TO JE TVOJ STAV TO STO ODLUCIS NOSICES CELOGA ZIVOTA BILO ONAKO BILO VAKO PREMA TOME SAM ODLUCI NE SLUSAJ FORUM MADA SAM JA NA STRANI PORODICE POZZZZZZ



Naravno Gorane prijatelju,ako i ti budes dosao u takvu situaciju, i tebi bih isto napisala da je SVAKA "DRUGA" LOSIJA OD PRVE.... :D :D :D :D

Jedan veliki pozdrav za tebe.
:P :P :P :P :P

_________________
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 10, 2008 5:08 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Najčešće se dešava u takvim slučajevima, da si samo očaran ovom bivšom. Da može da ti se ukaže prilika da sa njom provedeš neko vreme nedelju, dve, deset...... video bi verovatno da to nije TO i da ona nije ništa posebno. Ali ne da to vreme provedete u nekom hotelu ili u kući prijatelja, nego da imaš priliku da sa njom živiš život. Nekada je i mnogo duži period malo da shvatiš da se u principu sve svede na isto.
Ovo sa bivšom te samo malo poguralo da poletiš.

Da li ti je žena ostala trudna pre ili nakon što si se spojio sa bivšom??!!


Možda ja padam sa marsa, ali ako se toliko loše slažeš sa suprugom i ako ti toliko ide na živce sve što si napisao, otkud onda želja za sexom?! Jel te pali njeno zvocanje? Nemoj da se ljutiš, nije mi namera da tebi popujem, ali mi je muka više od muških priča kako su im žene pravi smorovi, a pri tom uredno imaju odnose (pod uredno se može podrazumevati i jednom mesečno ako je par tako navikao :lol:), a onda se tom prilikom "omačinju" i bebe.......mislim, stvarno krajnje neodgovorno, a tako je česta pojava. Ako ne planiraš dete, koristi zaštitu. (mislim ne samo ti, pričam generalno). Ili ako te žena toliko smara, pa brate nemoj je onda ******, budi pošten a ne da kod kuće to radiš po službenoj dužnosti, pa iz toga da se proizvede i trudnoća a onda bi razvod, jer te je baš osvežila bivša.

Kažeš da ne možeš da zamisliš da dočekaš starost sa njom?! Od kada je ta misao? Od kad si sreo bivšu? Čini mi se da jeste. Možda i grešim. Ako je tako, onda je samo u pitanju tvoj trenutni hir i ispunjenje neke tvoje potrebe. Ne pravi džumbus u najmanje 6 života (uključujući tu i tvoj).

Ako je ta misao još od ranije, pre sretanja sa bivšom, onda mi ni to ne deluje totalno trezveno, jer ako je tako, zašto imaš seksualne kontakte sa njom??

Ne kažem da sada za kaznu moraš po svaku cenu da ostaneš sa ženom, jer je ona zaboga trudna, ali dobro razmisli šta zapravo želiš. Verovatno trenutno misliš da bi sa bivšom mogao da dočekaš starost. Klasika. :roll:

I još nešto da dodam, fer je od bivše što ti je rekla da pokušaš da spaseš brak, možda zaista tako i misli, ali ne zaboravi da je to i sjajna taktika za usijane glave (one donje) za postizanje cilja. Zamisli da ti je rekla da moraš da se razvedeš i da onda sa njom da dočekaš starost! Da li bi i u tom slučaju mogao zamisliti da je dočekaš sa njom ?!?!? :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 10, 2008 2:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
morcu se sloziti sa majjom

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 10, 2008 8:14 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 1:04 pm
Postovi: 68
Lokacija: Bor
tako je to danas kad je vecina ljudi nezrela i ne razmislja glavom. jednostavno danas niko ne zna sta hoce, sta trazi od zivota, vecina ne zna nista o musko-zenskim odnosima. emocije (ne samo ljubavne vec i prijateljske) su u zadnjem planu, to cemo lako, zar ne, ali prvo da sredimo karijeru i sl., a? poremecen sistem vrednosti, zalosno!
e sad, sam si rekao da ti nikad nije odgovarala i mislio si da ce se srediti, kako da ne. ovo govorim iz svog iskustva :-? to si trebao na vreme da resis,a ne da se sad vadis na ovu novu tj.staru ljubav koju, gle cuda nisi ozenio :o mislim da ti odlicno znas odgovor, ali zelis od drugih da cujes ono sto ne smes sam sebi da priznas, a to je da nisi razmisljao kad je trebalo, a to je danas veliki problem vecine parova. kad je covek u nesto siguran (za bilo sta), on jednostavno zna, oseca da je u pravu! i ja sam razmisljala kao ti, ali srecom sam tu uzasnu vezu na vreme prekinula! :x sad sam konacno nasla nekog normalnog, zrelog, ambicioznog, duhovitog, koji nije bolesno ljubomoran i sa kojim delim skoro iste stavove po pitanju svih stvari! ko bi rekao ali tako je. naravno, bilo me je strah da cu poludeti, jer niko vise normalan :( ali vredi se potruditi i sacekati ono pravo. ne mogu 100% da tvrdim da svako ima srodnu dusu, ali garantujem da mnogi grese i zalicu se ili pa cekaju nesto idealno, jer im niko ne valja :x to jednostavno zavisi od sklopa karaktera svakog coveka :roll:

_________________
samo pozitivno!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta dalje - brak ili razvod?
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 1:07 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Sve je to potpuno irelevantno, i da li imate ista interesovanja, i da li se svadjate, i cija mora da bude poslednja, ako se vi volite. A tu, najvazniju stvar nisi napisao!

Moji roditelji su se uzasno svadjali kad sam bila dete, cesto sam zelela da se razvedu samo da to ne bih gledala, ali to je proslo vremenom, kada se finansijska situacija popravila i kad su se mami stabilizovali hormoni :roll: Sad kad su u pedesetim njihova ljubav cveta, a meni je drago sto su ipak ostali zajedno i kada je bilo najteze jer ce biti jedno drugom oslonac u starosti. Ali oni su se i tada voleli, i vole se jos uvek.

Ne znam i ne mogu da pretpostavim kakva je tvoja situacija, da li je to bio brak iz ljubavi ili zbog toga sto je ona slucajno zatrudnela, i ti si jedina osoba ovde koja tacno zna da li u vasem braku ima ljubavi ili je nema. Jedno je sigurno, sa suprugom moras da pricas, a najbolje bi bilo da taj razgovor moderira neko strucan. Povremeno gledam emisiju Porodicno savetovaliste na Studiju B, verovatno porodicnih terapeuta ima vise i zaista bi trebalo da nadjes nekog koji vam odgovara ali eto bar za neki pocetak, sajt autorke te emisije:
http://www.psihoterapija.biz/index.php


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 10:07 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
I kad se desi brak iz ljubavi i kada se dese deca iz ljubavi to nije garancija da će ta ljubav večno da traje. Neki parovi se jednostavno izgube vremenom.

Ali u ovakvim situacijama je najbitnije ŠTA je pokretač na pomisao na razvod.

A opet, sa druge strane, dešava se i da baš i takav pokretač, kao što je u ovom slučaju bivša, može da bude ono pravo. Nema pravila. TReba slušati srce, ali ipak ni ne izgubiti glavu kada su takve odluke u pitanju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 11:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2007 10:13 am
Postovi: 9
Lokacija: beograd
Čovek i sam kaže da njegova žena ima svojih kvaliteta, i da nije da je baš ne voli. Znači ima prostora za razmišljanje.
usilic, to što imaš paralelnu vezu po meni, samo dodatno otežava stvar. Inače si u krizi i sad ti se odjednom pojavila neka (uz to još i bivša) koja ti je pružila baš ono što ti je potrebno. Ne moj se zavaravati jer:
1. Tvoja bivša (sadašnja) je to i postala zbog nekog sasvim odredjenog razloga, a ti si ga izgleda zaboravio. Predlažem da osvežiš pamćenje.... Zbog čega ste nekad davno raskinuli? Da ste se tako dobro kapirali, završili biste zajedno :wink:
2. Sa ljubavnicom provodiš "ukradene" momente, sa njom ne plaćaš račune... (nadam se da kapiraš šta želim da kažem).

Dalje, što se tiče tvoje supruge. Jednu stvar treba da znaš. Ne znam ni kako ni zašto, ali kunem se 7. godina braka je krizna katastrofalno. Ovo je pravilo tvrdim iz svog ličnog a iz tudjih iskustava. Svi smo hteli te 7. god da se razvodimo, a ja bogami i 14. :D Pojma nemam u čemu je štos, ali pregrmi je pa ćeš videti da možda i nije sve tako crno kao što se čini. To što ste toliko različitih karaktera ne mora nužno da bude minus. Opet iz ličnog iskustva, jer je kod mene ista situacija, to može da bude fantastično jer se tako apsolutno dopunjujete. Ono bez čega se ne može je uzajamno poštovanje, odsustvo bezobrazluka i iznad svega tolerancija. E ako nešto od ove 3 stvari ne štima i ne može da se promeni, onda tek treba razmišljati o eventualnom razlazu.
E da, to što kažeš da nisi hteo drugo dete, to je vrlo nezrelo. Kao što svi znamo ona nije mogla sama da ga začne, prema tome trebalo je već odavno da se prilagodiš. Koliko vidim, svih ovih godina, koliko god da niste bili na istim talasnim dužinama, ipak ste "konzumirali" brak.
Možda sad kriziraš zbog činjenice što si shvatio da si sad stvarno "ukopan" u braku za sva vremena. S jednim detetom je lako, sa dva drastično teže.
Želim ti da se što pre ispetljaš u svakom slučaju...[/b]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 2:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 1:54 pm
Postovi: 7
Lokacija: Srbija
Kasnim sa porukama, imam dosta posla ali se osecam lepo kad vidim da ima nekog ko zeli da pomogne. Upravu ste. Nisam dao 100% sebe, nisam bas sve pokusao i nisam ni odlucio da napustim suprugu za sigurno. Ali me ubija cinjenica da pored mene prolazi zivot, da se stvari nekontrolisano desavaju a ja ne mogu nista da preduzmem. Da nemam sina i da nije ovog deteta koje je na putu, odavno bih svemu rekao zbogom. Cini mi se da se ljudi rode sa odredjenom svescu i da takvi ostaju ceo zivot a da je procenat koji mogu da se promene pod uticajem sredine vrlo mali. To vidim na sebi ali i na svojoj supruzi. Jednostavno - ne vredi. Promeni se nabolje nesto na odredjeno vreme ali se ubrzo sve vrati na staro. I, sto se tice moje bivse, nisam ja ostavio nju - ona je ostavila mene ali je ne krivim zbog toga. Bili smo previse mladi i nismo znali sta je pravi zivot. E, sada znam. I to vrlo dobro. Ali kasno... Sanse da se bilo sta promeni su jako, jako male. Jedino mi ostaje bol i tuga...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 2:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 1:54 pm
Postovi: 7
Lokacija: Srbija
Kasnim sa porukama, imam dosta posla ali se osecam lepo kad vidim da ima nekog ko zeli da pomogne. Upravu ste. Nisam dao 100% sebe, nisam bas sve pokusao i nisam ni odlucio da napustim suprugu za sigurno. Ali me ubija cinjenica da pored mene prolazi zivot, da se stvari nekontrolisano desavaju a ja ne mogu nista da preduzmem. Da nemam sina i da nije ovog deteta koje je na putu, odavno bih svemu rekao zbogom. Cini mi se da se ljudi rode sa odredjenom svescu i da takvi ostaju ceo zivot a da je procenat koji mogu da se promene pod uticajem sredine vrlo mali. To vidim na sebi ali i na svojoj supruzi. Jednostavno - ne vredi. Promeni se nabolje nesto na odredjeno vreme ali se ubrzo sve vrati na staro. I, sto se tice moje bivse, nisam ja ostavio nju - ona je ostavila mene ali je ne krivim zbog toga. Bili smo previse mladi i nismo znali sta je pravi zivot. E, sada znam. I to vrlo dobro. Ali kasno... Sanse da se bilo sta promeni su jako, jako male. Jedino mi ostaje bol i tuga...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 2:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 12:09 am
Postovi: 612
Ja mislim da znas sta osecas prema njoj, i da bi lako mogao da je ostavis, ali savest je ta koja mira ne da zbog dece! Meni samo nije jasno da kad su vam odnosi tako losi, tj.nikakvi, kako je ona ostala ponovo trudna?!
Savet: Nema vise smisla da i dalje budes sa njom. To je jednostavno zivot koji ti apsolutno ne odgovara, a sigurno ni njoj. Zato je bolje sporazumno da se razidjete. Razgovaraj sa zenom, slozice se i ona oko toga! a sto se tice savesti... bice je jos neko vreme, pa ce nestati, a vremenom ces shvatiti da je tako bilo najbolje.
:(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 2:36 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
Ja nisam razumela ono ZIVOT PROLAZI PORED MENE, pa sta je sa decom?onog momenta kada si odlucio da ne koristis zastitu trebao si biti svestan da moze doci do zaceca i da biti roditelj nije lako.
svi bi da se prcaju a da im ne udje....cuj zivot prolazi, deca bi trebalo da su centar tvog zivota ,vodi ih,uci ih, napravi bolje ljude od njih nego sto si sam...manje sebicluka i sretno

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 3:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 2:19 am
Postovi: 101
Sta ces da uradis naravno odluka je na tebi.
Ja sam odrasla u jednoj takvoj porodici. ISkreno bi mnogo vise volela da su se moji roditelji razveli i nasli nekoga sa kim mogu biti srecni, nego sto sam u takvoj atmosferi odrasla. Sad su vec omatoreli, u ovim godinama se nece razvoditi ali boze moj kako ih je strasno gledati kako se stalno svadjaju, peckaju i kako jednostavno odisu negativnom energijom.
A koliko je to stete ostavilo na psihu nas dece, o tome i da ne pricam. I koliko je stetilo nasim emotivnim vezama sa partnerima i to bolje da ne pominjem.
Nije svaka druga gora. Ima ljudi koji ipak imaju vise zajednickih interesovanja i mogu i lepsim stvarima da ispune zivot nego svadjama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 4:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 1:54 pm
Postovi: 7
Lokacija: Srbija
Pa kad kazem da zivot prolazi pored mene mislim na to da se vreme polako krati, odlazi sve i vise se ne vraca. Nekako mi se cini da sve ono o cemu sam nekada mastao prolazi pored mene a ja idem na totalno drugu stranu. Zeleo sam bre da imam skladan brak, zenu sa kojom cu da podelim i dobro i zlo, kojoj cu moci da se otvorim, da me razume i da je razumem. I DA NEMAM POTREBE DA JE VARAM. A ono, sve obrnuto. Neznam. Mozda sam i ja u pitanju. Evo vam jedan primer: pre neki dan dodje mi poslovni prijatelj. Ja ga lepo pitam sta ce da popije, on zatrazi neki sokic i ja, posto mi je bilo nestalo, pozovem zenu i kulturno, lepo joj kazem da skokne do prodavnice koja je 30-tak metara daleko. Umesto da me lepo poslusa (nije nista trenutno radila) ona me ljudi ocrni pred covekom. Tako mi je lepo odbrusila i gundjajuci otisla da sam ja ostao bez teksta. I to nije prvi put. I od tad ne razgovaramo. Ona misli da je ona u pravu, ja mislim da sam ja u pravu i tako u nedogled. Opet cu da kazem - ja nju ne mrzim. Ne radi se ni o fizickoj privlacnosti. Ima ona i dobrih strana. Ali bre stalno neka nervoza. Radim, srecem se po ceo dan sa svakakvim likovima i kad dodjem kuci hocu mir i sklad a ne ratnu zonu. E sad, ima tu jos jedna stvar o kojoj nisam pricao. Kuca u kojoj zivim ima tri sprata. Na jednom su moji roditelji, na drugom brat sa svojom zenom a na trecem sam ja. Svi zivimo posebno. Ali niko nezna moje muke. Kada bih bilo kome pomenuo razvod dobio bih samo prezir. A ja se svaki dan izjedam od muke. Dodje mi da ostavim sve i pobegnem negde daleko, sto dalje. Ma neznam ni zasto sve ovo pricam... meni nema pomoci...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 11, 2008 4:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 3:11 pm
Postovi: 4
Eto kad svi predlažu, da predložim i ja. Pazi, svaki život je priča za sebe. Činjenica je da kad si zaljubljen, sve ti je lepo, o svemu može da se razgovara, sve može da se proba, svašta može da se radi itd. Kada se jednom upoznate, počinjete da živite po šablonu, postaje monotono, nikako ne valja, sve gubi smisao, svađa, ćutanja, razlaz. Ali, ne mora biti tako.
1. I tvoja žena je ljudsko biće, možda bi i ona htela nekog drugog ali joj društveni modeli ne dozvoljavaju.
2. Imate 2 dece, njima trebaju roditelji, spavajte sa kime god želite ali međusobno sarađujte kao dvoje partnera u roditeljstvu
3. Iznesi ženi sve na sunce. Ako već morate da se raziđete, budi džentlmen i dozvoli njoj da otera tebe, da te nazove stokom itd što si je prevario.
4. Deca to neće moći da shvate ali kako god bilo, patiće. Na kraju će, kad počnu da o tome razmišljaju početi da opravdavaju obe strane i bolje će vas razuimeti nego vi sami sebe (vidi drugi post u temi)
5. Možda seksualna sloboda bude ono što fali tebi i tvojoj ženi pa kad se malo promešate, unese ono nešto novo što će od vas učiniti prave roditelje

I na kraju jedan primer iz života.
Moj drug se oženio poznatom radodajkom iz kraja koja je imala jedno dete. Njegova majka nije htela sa njime da razgovara 6 godina. Onda je iznad nje u 5 dana od leukemije umro mali komšija od 16 godina. Tada je shvatila da je sve bilo besmisleno i da uvek može više da se izgubi. Sada svi zajedno žive kod nje u stanu, i snajka je kuje u zvezde kao najbolju svekrvu na svetu, a i snajka je postala smerna supruga, od kako se udala.
Što bi Lane rekao, ne znam zašto sam Vam ovo ispričao, ali znam da ne škodi, a čim ne škodi, onda znači da koristi.

Manje misli o sebi, više o njima ali ne prestaj da misliš o sebi


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 60 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: