Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 156  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sre Sep 17, 2008 12:39 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 8:58 pm
Postovi: 566
Lokacija: Novi Sad
spring je napisao:
Vecan,
mogu nešto da ti kažem za CEA u Zemunu jer sam tamo bila. Deo odgovora pogledaj na 70. strani.Tamo ćeš pročitati moj utisak koji se nije pokvario ni posle tri odlaska, a vodila sam posle i bratanicu, sina, mamu, ...svi smo nešto intolerantni. Tamo se dolazi na red za nekoliko dana, na licu mesta ti proveri podnošljivost na 400 alergena - namirnica, odmah dobiješ i prvu terapiju, lekar sve vreme razgovara s tobom i dobiješ niz dragocenih informacija.... Radi se pomoću aparata koji radi na principu kvantne fizike, a čitava priča je zasnovana na drevnoj kineskoj medicini koja prati energetske tokove, refleksne tačke... itd. Rade lekari specijalisti koji su dodatno edukovani za taj aparat i svi su divni.
Ja sam se za mesec dana prosto "izduvala", mnogo se bolje osećam... vitalnije...ma, svima sam dosadila, mnogo pričam o tome, mome oduševljenju ( zahvalnosti!) nema kraja!
Pitaj šta te još zanima, odgovoriću ti ako znam.

Caos!

Prikljucujem se Ah u pogledu pitanja da li to rade negde u NS? Vidim da si ranije imala slicnu situaciju mojoj. Mozes li mi molim te reci nesto vise od gore navedenog?

Unapred hvala :D :D :D


I ako sumnjaš u intoleranciju, nemoj odlagati, to ti je moja preporuka!

_________________
Svako unese osmeh u moj zivot - neko kad udje a neko kad izadje.

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 17, 2008 1:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 5:36 pm
Postovi: 25
Glisa kako ide? Ja se merim bukvalno svako jutro pa ako primetim da mi se tezina povecava da znam da li sam sa necim preterala prethodnog dana. Meni se bukvalno za dan ili 2 povecavala tezina za 1 ili 2 kg sto je sigurno zadrzavanje vode usled neodgovarajuce ishrane, zato sam i shvatila da ce mi ovo bas pomoci. Inace za malo vise od mesec dana 5kg manje, ali ne jedem nikakav hleb. Par puta sam pravila pitu sa visnjama od dozvoljen brasna sa visnjama i to je to. Jedem kuvano i przeno meso, rizoto, musaku, krompirice, boraniju, naravno i voce. Cak sam par puta jela i cips :wink: jer ima krompir so i biljnu mast (sta god je ova biljna mast) pa i, moram priznati, :-? coca cola zero je bez secera sa nekom vestackim zasladjivacima i opet kg idu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 18, 2008 1:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm
Postovi: 22
biliana
hvala na podrsci nisam se merila cekam subotu tad ce mi biti 2 nedelje pa da vidim rezultat na vagi :o pravim sebi ceznju :D
prvu nedelju nista imala sam utisak i da sam dobila kg. Ali sad mi se po odeci cini da sam ipak uspela da skinem neki kg.
Ovsene pahuljice sa pirincanim mlekom ,bananama, malo lana i koji badem je super za dorucak je onda do uvece nista sem cajeva. Mada mi treba nekad zamena za hleb pa smuckam nesto slicno od dozvoljenog brasna kad imam vremena.
Imas li mozda neki dobar recept ja smem proso, ovas, jecam.
Fali mi vegeta jer sam nju redovno koristila u ishrani.
:( Bas mi treba da sa nekim cavrljam na ovu temu. Procirala sam ceo forum i sve ste divne bas sam se zabavila :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 18, 2008 4:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Hleb od ovsa i jecma:

1 solja od bele kafe ovsenog brasna
1 solja od bele kafe jecmenog brasna
1 soljica ulja
1 prasak za pecivo
malo soli
ubaciti malo dozvoljenih semenki lana,susama...
Sve pomesati i peci u kalupima kao za proju.

Sto se vegete tice,ja koristim Aleva classic jer se u njoj umesto secera nalazi dextroza,a ostale kolicine nedozvoljenog povrca su zanemarljivo male :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 19, 2008 3:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm
Postovi: 22
Hvala Martat,
znaci smem vegetu jer od povrca ne smem ni sargarepu, papriku, paradjz, krastavac. Od secera koristim fruktozu jer je dekstoza od grozdja. Mada mi dekstoza nije oznacena da ne smem.
Ima li li mozda i neki kolac :oops: recept
Jedva cekam da dodjem kuci da ruckam :wink: Kiss


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 19, 2008 3:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
KOLAC OD JECMENOG BRASNA

2 solje ovog brasna
1 soljica ulja
7-8 kasika dextroze,fruktoze treba manje
1 p.za pecivo
1 kesicu cimeta ili vanilu u ampulama
dozvoljeno voce u kolicini 1 solje
voda da se zamesi-da ne bude ni gusto ni retko :D
Stavis u podmazan pleh i peces.
Kada se ohladi iseces na kocke i pospes dozvoljenim secerom ili mlevenim bademom
Prijatno :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 19, 2008 9:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 1:18 pm
Postovi: 3
Ima li neko da je izdrzao cela tri meseca na programu?Kakvi su utisci?Koliko namirnica je vraceno u ishranu posle ponovljenog testa?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: za lukanu
PostPoslato: Pon Sep 22, 2008 12:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 30, 2008 7:18 am
Postovi: 46
Lukana, ja sam izdrzala. Evo, da ne trazis, nasla sam neke svoje utiske na forumu :
*posle 2,5 meseca (str. 65 foruma):
Pridrzavam se ovog nacina ishrane oko 2,5 meseca. Do sada sam izgubila 11-12 kg, nema nadimanja, napokon se ujutru budim odmorna, posle budjenja nisam otecena u licu, mogu dugo da pesacim (sto zimus nije bio slucaj). Test sam uradila zbog ekstremne gojaznosti, genetskih predispozicija vezano za bolesti srca i krvnih sudova i svega prethodno navedenog. Ni ranije nisam uzimala velike kolicine hrane, ali nisam uspevala da regulisem telesnu tezinu, a sve losije sam se osecala. Treba jos dosta da smrsam i nameravam da posle kontrolnog testa nastavim da se hranim po preporukama. Nisam bila sigurna, po dobijanju rezultata testa, da cu moci da se uklopim u spisak dozvoljenih namirnica, jer po preporukama, oko 50% namirnica na koje je radjen test, ne bih smela da uzimam. Sacekala sam nekoliko dana, kako bih nabavila dozvoljene namirnice (meni je to problem jer zivim u malom mestu, tako da se snabdevam u Pancevu) i startovala... Bitno je odvojiti vreme za pripremu hrane, srecom dozvoljeno mi je puno voca i povrca, a hleb od jecmenog i ovsenog brasna, bez kvasca, pravim sama (dodajem dozvoljeno semenje - lan, susam). Sada pijem dosta tecnosti (ranije nisam imala nikakve potrebe za vodom). Ovaj izbor namirnica brzo zasiti. Izuzetno sam zadovoljna i preporucujem svima - vredi pokusati.

*posle 5 meseci (str.67 foruma):
Treba se samo potruditi da iz spiska dozvoljenih namirnica osmisli jelovnik. Kada sam videla spisak sa 53 "zabranjene" namirnice, pretpostavila sam da mi nece biti lako da se pridrzavam novog nacina ishrane, ali sam pokusala i vredelo je. Posto sam vec duze na ovakvom nacinu ishrane (nepunih pet meseci), radila sam i kontrolni test posle cega je nesto vise od 30% namirnica vraceno u ishranu. Sada se desava da vise dana u nedelji cela porodica ruca isto sto i ja - tikvice ili paprike punjene junetinom i pirincem sa zacinima koji su meni dozvoljeni (bez vegete), pasulj, boraniju, grasak, blitvu sa krompirom ... Sve je ukusno, a prilagodjeno svima. Posle kontrolnog testa (tri meseca), drsavalo mi se da napravim "prekrsaj", ali vrlo retko (mogu da kazem da se 99% pridrzavam preporucenog nacina ishrane). Kilaza se sada sporije smanjuje, ali se ja odlicno osecam i planiram da se ovako hranim i ubuduce (smanjenje kilaze u prva tri meseca bilo je 16 kg).

Posle 6,5 meseci :
Nisam tacno vodila racuna o datumima, ali neka bude da je u prva 3,5 meseca smanjenje kilaze bilo 16 kg. Uvodjenjem novih namirnica, usporeno je mrsavljenje, mada bi mi odgovaralo da jos smanjim tezinu. Preporuceno mi je da uvedem neke fizicke aktivnosti, vise hodanja... Sada (proslo je sest meseci) malo cesce krsim spisak dozvoljenih namirnica, ali pretezno se hranim po preporukama i zadovoljna sam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 22, 2008 12:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm
Postovi: 22
Pa drustvo posle dve nedelje skinula sam samo 1kg. Mogu da kazem da me muci stomak tipa gasova i cestog posecivanja toaleta :-?
Mozda sam nestrpljiva da brzo vidim rezultate.
Koliko realno treba vremena da se nesto i primeti


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 22, 2008 9:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 5:21 pm
Postovi: 13
ja se pridrzavam od 1.9. znaci nekih 20-tak dana i skinula sam 2 kg, ali se mnogo bolje osecam - bez gorustice, problema sa stomakom i slicno...medjutim, danas me je prvi put uhvatila kriza i smazala sam cheese cake...mislim da mi nedostaje jogurt (ne mleko, mleko mi ne prija za stomak), tj.kalcijum, jer ne smem nikakvo kostunjavo voce ni mleko. Moram samo da naglasim da mi cheese cake uopste nije prijao, osim verovatno tog sira ili pavlake unutra, i nadam se da je ovo poslednji ispad u ovom mom rezimu ishrane :oops:

_________________
Ziveo www.donesi.com:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 24, 2008 12:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm
Postovi: 22
Da li neko moze da mi kaze gde ima biospajz Novi Bgd ili centar?
Samo bi nesto jela :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 25, 2008 4:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 1:11 am
Postovi: 159
Lokacija: Karaburma
Vec nedelju dana cekam spisak namirnica dozvoljenih-ne dozvoljenih.
Raduje me cinjenica da na ovoj strani ima iskusnih i da ljudima uspeva da se pridrzavaju rezima...mislim mene malo plasi ta disciplina i nalazenje namirnica....kombinacija....recepti,videcemo.
poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 27, 2008 12:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 5:21 pm
Postovi: 13
@martat: recepti su odlicni, isprobala sam i hleb i kolac, i super, su jednostavni za pravljenje, ukusni i zdravi, svi smo odusevljeni:))

daj jos ovakvih recepata ako imas:)

_________________
Ziveo www.donesi.com:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 12:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm
Postovi: 22
Hvala Martat na divnim receptima.
Ne znam sta se desava ali ja sam naduvena kao balon i plus sam se ugojila. :oops: A ne uzima nista sto ne smem.
Sta da radim :o


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 4:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
To su razlozi zbog kojih sam ja po drugi put odustala od ove ishrane.Strasna nadutost,uzas!Ja sam pomislila da su meni dali pogresnu listu :D
Moja sestra super podnosi.Druge liste se pridrzavala skoro 6 meseci,tu i tamo je prekrsila ali se uglavnom pridrzavala.Pre mesec dana se vratila na prvu listu,skinula jos 2 kg i super se oseca.Cak mi je ona i predlozila da nazovem ordinaciju i da im kazem da sumnjam u tacnost moje liste.
Ko zna,puno je nas koji smo se testirali.Pa greske su moguce :D


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 156  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 47 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: