Истраживање микроталасних пећница открива следеће…
Откривено је да микроталасно млеко и житарице претварају неке њихове аминокиселине у канцерогене супстанце.
Швајцарска клиничка испитивања открила су да храна микроталасном пећницом повећава ниво холестерола. Такође је откривено да смањује број црвених и белих крвних зрнаца уз смањење хемоглобина и производњу радиолитичких једињења.
Откривено замрзнуто воће претвара своје фракције које садрже глукозид и галактозиде у канцерогене.
Чак је и врло кратко излагање сировог, куваног или смрзнутог поврћа микроталасним пећницама претворило њихове биљне алкалоиде у канцерогене.
Руске и јапанске студије су показале како храна може изгубити скоро 60% до 90% своје вредности хране ако се кува или греје у микроталасној рерни. Откривено је да су значајни порције витамина Б, Ц, Е и есенцијалних минерала изгубљени.
Храна кухана у микроталасној рерни са мало воде може изгубити до 97% својих корисних антиоксиданата.
Још једно питање код микроталасних пећница је да многи људи кухају храну у пластичним и папирним посудама. Канцерогени токсини се могу извући из ове амбалаже у вашу храну. Студије су показале да хемикалије попут полиетилен терпталата (ПЕТ), бензена, толуена и ксилена могу исцурити из паковања уобичајене микроталасне хране као што су пице, помфрит и кокице.
Откривено је да је припремљено месо микроталасним гутљајем да би се осигурало санитарно гутање изазивало формирање д-нитрозодиентаноламина, добро познатог канцерогена.
https://thetruthaboutcancer.com/are-microwaves-safe/