Kako je to moguce?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Moguće je. Nisu te doneli ni roda ni "komšija".LjubicaBubica napisao:uh,
ja moram da priznam da ovo nisam razumela.![]()
Znaci tata mi je A+ a mama B- a ja O+
samo vi meni recite jel to moguce ili je neka greska...ili me je donela roda?![]()
Ne buni me +i- nego ona nula
Ako su oba roditelja Rh-, onda dete ne može da bude rh+. Tako bar piše.maja1974 napisao:ok za krvne grupe, ali mene interesuje Rh faktor - ili +!
...svaki gen dolazi u paru, od svakog roditelja po jedan... u praksi nije bitno odredjivanje genetske strukture vec ekspresije, tako da ako se hemaglutinacijom utvrdi prisustvo beta hemaglutinina u necijoj krvi, reci ce se da ta osoba ima B krvnu grupu i nece se zalaziti u detalje da li je BB ili B0 sto se moze utvrditi samo genetskom analizom... ako se kaze da je neko Rh+, znaci da u njegovoj krvi ima rezus faktora ali se ne ulazi u analizu da li su oba roditelja prenela toj osobi rh faktor pa je potomak homozigot (++), ili je samo jedan od roditelja preneo rh faktor pa je potomak heterozigot (+-)... ocigledno su tvoji roditelji heterozigoti (+-) pa je kod tebe nastala kombinacija -- koja ima incidenciju nastajanja od 25%...remi napisao:Ako su oba roditelja Rh-, onda dete ne može da bude rh+. Tako bar piše.maja1974 napisao:ok za krvne grupe, ali mene interesuje Rh faktor - ili +!
Roditelji treba ponovo da provere svoje krvne grupe, kao i krvnu grupu deteta. Ako je rezultat isti, a nije bilo prevare ili donacije polne ćelije (za ovu drugu varijantu ima i snimljena naša TV drama), moguće je da je dete zamenjeno u porodilištu. Ako ništa od toga, DNK analiza pokaže poklapanje, onda ste specifična porodica.
maja1974 napisao:Ako su roditelji:
majka A-
otac B-
ima li bilo kakve sanse da dete bude B+?
(ja mislim da moze biti bilo koje krvne grupe ali da mora biti -)!
Da li gresim?