Ništa ne razumem

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Danica Daina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2015 11:31 am

Ništa ne razumem

Post od Danica Daina »

Molim nekoga da mi odgovori ko se razume,šta je skraćenica MPXI u analizi krvi,i da li je strašno što se kreće od -18 do -25 u poslednjih godinu dana?Zdrava sam pušač sam,imam 38 godina,sve ostale vrednosti su u okviru referentnih,dobrovoljni davalac krvi sam,ne pijem alkohol,holesterol i trigliceridi su mi mali,šećer mi je 4.5,znači sve je normalno sem tog MPXI.Molim vas pomozite mi.Unapred hvala Daina
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Ništa ne razumem

Post od aaaca »

Danica Daina
Novi član
Novi član

Post od Danica Daina »

Hvala puno na linkovima koje ste mi poslali,na žalost nisu mi ništa pomogli,ja i dalje ne razumem jer nisam stručno lice nego laik i treba mi laičko objašnjenje šta je MPXI i šta znači kad je toliko snižen kao u mom slučaju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нажалост знам само оно што сам прочитао. :roll: Можда наиђе још неко.
Danica Daina
Novi član
Novi član

Post od Danica Daina »

Jako mo je tužno kad vidim da je više od 20 osoba pogledalo moje pitanje koje ne bih postavila da nisam zabrinuta,i niko apsolutno ne želi da mi pomogne........
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Pretraživač ovog foruma, ključna reč MPXI, autor Nikola M. (biohemičar), sve piše.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Danica Daina
Novi član
Novi član

Post od Danica Daina »

Imala sam sreće nakon godina istraživanja šta je MPXI i zašto je kod mene taj rezultat stalno oko-15 do -25.Juče slučajno naletim na načelnika laboratorije na VMC Karaburma,i saznam da je u pitanju sposobnost mojih leukocita da se bore protiv infekcija.Znači nije mi čovek slao poruke u šiframa,jednostavno i prosto mi je odgovorio šta je u pitanju.Znači imunitet mi je očajan,rekao mi je da uzimam Ehinaceu i neki dobrar multivitaminsko/mineralni preparat kao i dosta vitamina C pošto sam pušač.Nije bilo teško.I u našem zdravstvenom sistemu postojieto čovek koji ume u svom pretrpanom rasporedu da odvoji 10tak minuta i objasni pacijentu šta ga interesuje.
Pratim sad kako se bude kretao taj indeks ,nadam se da će mi ovi vitamini i Ehinacea pomoći.
:wink:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

На линку који сам поставио човек је лепо објаснио. Ево да цитирам део текста:
MPO ili mieloperoxidaza je enzim koji se nalazi u leukocitima. Njegova smanjena aktivnost utice na celukupnu sposobnost imuniteta.
MPXI je index MPO enzima u leukocitima
Ехинацеа ти неће помоћи. Узгред, мени је направила хемороиде у два наврата тако да ми више не пада на памет да је користим.

Што се тиче витамина и минерала, добро ти је рекао да узмеш квалитетне, али и они ће помоћи до одређене границе. Обавезан је свакодневни свеж ваздух, рекреација, престанак пушења итд.
Odgovori