Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Infektivna mononukleoza
PostPoslato: Čet Feb 14, 2013 6:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 6:46 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima!
Pre 4 nedelje su se pojavili simptomi mononukleoze (krajnici oteceni i sa naslagama, temperatura mala) otisao sam kod lekara i posalo me je na infektivno i vadjenje krvi.
ast i alt su bili iznad normale (96 i 62). Dobio sam penicilin i lemod sol od injekcija i neke lekove za grlo, nebitno. Nedelju dana nakon toga sam vadio krv ponovo ast je pao na 87 a alt 59. E sada, ono glavno sto me muci jeste, kako je moguce da ponovno vadjenje krvi nakod dve nedelje od onog 2 pokazuje ast 110 a alt 60. kako je moguce da se povecalo ? Pozdrav i hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Infektivna mononukleoza
PostPoslato: Pet Maj 31, 2013 12:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 30, 2013 11:49 pm
Postovi: 1
Pozdrav,moj sin od 9 god. ima mononukleozu.Sve je pocelo sa visokom temperaturom 39.9 koja je trajala 6 dana, bolom u grlu i otezanim disanjem. Prva dijagnoza je bila gnojna angina, jer je krvna slika ulazivala na to. Dobio je Panklav i pio ga je 4 dana. Posto se nista nije promenilo, osim laboratorijskih nalaza koji su sad ukazivali na virusnu infekciju, poslali su nas na inf.kliniku i tamo su nam rekli da je mononukleoza. Poceo je da prima injekcije penicilina i lemoda , i vec posle prve mu je bilo vidno bolje.Meni sad vise nista nije jasno, i ne znam kako da se ponasam, pogotovo sto sam procitala svasta nesto o mononukleozi i ne zvuci mi nimalo bezazleno...Ne znam kako da provalm kojii je oblik u pitanju.. Da li neko moze da mi pomogne u desifrovanju lab. nalaza?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Infektivna mononukleoza
PostPoslato: Pet Jun 07, 2013 5:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 7:58 pm
Postovi: 14
Infektivna mononukleoza nije strasna..naravno ako se ispostuje terapija i izleci do kraja..Poenta price je da se ne uzimaju bilo kakvi lekovi vec vitamniska ishrana(pre svega zbog uveceane jetre i slezine) i bareno povrce..Znaci laka hrana..i naravno strogo mirovanje pre svega zato sto moze da dodje do perforacije slezine ako je uvecana a anaravno i zbog same virusne infekcje(jer svaki virus se lezi jacanjem organizma i miroavanjem, mirovanjem i mirovanjem),... oporavak je malo duzi, vuce se po mesec, dva, pa jos posle 6 meseci ne zamaranja, polakog uvodjenja u fizicke aktivnosti, nema trcanja, fudbala, teretane..itd..a mononukleoza je jako cesta i bas se prelezi u uzrastu do 25 godine je cak i najcesca(najvise se izlazi po klubovima , pije iz prljavih casa,treninzi po prljavim i zagusljivim prostorijama,npr piti vodu iz iste flase..itd itd..itd..malo je teza za prelezati kada se dobije u kasnijim godinama tj sto je covek stariji malo teze je dozivljava i reaguje ali to je sasvim ucestala i normalna infekcija od koje mladi cesto oboljevaju..Opet kazem, odmor, vitamisnka ishana, i naravno sve sto vas zanima pitajte svog lekara ...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Infektivna mononukleoza
PostPoslato: Sub Jun 29, 2013 6:35 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 2:09 pm
Postovi: 20
Нека ми се јави неко путем проватних порука коме могу поставити пар питања о овој болест. :-?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 51 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: