Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: 2 godine posle infarkta..
PostPoslato: Pon Nov 30, 2015 2:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 1:19 pm
Postovi: 1
Srdačan pozdrav..

Ja sam doživeo infarkt pre 2 godine (u 29-oj). Bol nije bio bas neizdrživ i mislio sam da imam grčeve ili ušinuće jer sam tih dana bio napolje. Na sreću ili ne simptomi su se povukli u roku od 5 minuta. Potpuno isti bol sam osetio na poslu nedelju dana kasnije kada sam i nakratko izgubio svest. Tada sam znao da je stvar ozbiljna i otišao u urgentni gde mi je izvršena kataterizacija i ugradjeno mi je 2 stenta. Naravno svi su se zajedno sa mnom šokirali na to.

Što se mene tiče živim relativno zdravim životom, ne pušim ne pijem, vegetarijanac sam 5 godina (profesor koji me je pratio nije mogao da veruje),..sa druge strane po nekim stvarima ipak spadam u rizičnu grupu; moj deda je umro od posledica infarkta u 51-oj godini
ali je živeo izuzetno neuredno (stres,cigare,alkohol,...) imao sam nešto viška kilograma (visok 182, preko 90kg) koje sam nabacio prilikom promene ishrane kada sam malo više testenina uveo. Zanimljivo je to da kod mene sve ide na stomak. Dakle nisam krupan u nogama, rukama i licu. Takodje, imam nezgodan posao (filmska produkcija) gde sam u kancelariji po par meseci, pa mesec dana na terenu gde se radi po 14 sati dnevno pod velikim stresom. I konačno, privatno sam bio izložen velikom stresu, i što je najgore po rečima doktora sve sam to potiskivao i trudio se da racionalizujem stvari i budem staložen.
Oni su smatrali da je to osnovni razlog koji je izazvao tako nešto.

Pravo da vam kažem još od te operacije nikada se nisam dobro osećao, otišao sam na kontrole (nisam bio zadovoljan kardiolozima) gde su ustanovili da mi je srce ok i da su mi stentovi prohodni. Gledajući moje simptome došao sam do zaključka da je moj problem psihičke prirode i pokušao sam da ga rešim privatno. Medjutim sada posle 2 godine simptomi se pogoršavaju pa sam odlučio da se potpuno posvetim lečenju i ostaviim sve što me ometa u ovome.

Moji simptomi su sledeći:

Teško disanje i ubrzan puls u zatvorenim malim prostorima (autobus): to mi je jasno da je anksioznost

Konstantno imam bolove negde u predelu ispod desne bradavice u dubini,...taj bol se cesto širi na desnu ruku i izaziva blagu utrnulost, a ponekad mi i prsti lagano trepere.

Povezano ili ne sa tim imam i bol u desnom ramenu, teško pomeram lateralno ruku (ovo lako moze biti sportska povreda)
Kada podignem ruke iznad glave i držim malo duže ili dok spavam sa rukama iznad glave vrlo brzo osetim da trnu.(čini mi se da mi i noge malo više trnu nego pre, najviše desna ruka, laički gledano to bi moglo biti do srca)

Osećam zamor prilikom penjanja ili kada radim potisak sa grudi (kao sklek ili kada guram nešto) ovo je simptom suženja koliko znam.

I poslednje što mi je upalilo lampicu je blagi bol u grlu ispod jabučice, malo otežano gutanje i blagi bol u desnom delu vrata na dodir.(vratne arterije možda)

Takođe sam sklon pojavi masnih tkiva, ili tih čvorića potkožnih (imam ih 5-6 na telu, par na rukama i dva veća sa obe strane kukova).
Pritisak mi je relativno normalan 135/75 desna 130/72 leva ruka.

Nabrojao sam gotovo sve zdravstvenne probleme kao neki starac ali bolje da dam što više informacija. (npr. moj kardiolog nije prepoznao očigledne simptome depresije iako sam ja otvoreno o tome govorio, nemam problem sa tim)


Bio bih vam veoma zahvalan da mi date svoje mišljenje o ovome i da li znate gde, u kojoj instituciji ili kod kog kardiologa bih mogao da počnem kompletno ispitivanje i adekvatno lečenje jer moram priznati da sam izgubio poverenje iako su mi ljudi spasili život na čemu sam im beskrajno zahvalan. (u obzir dolaze i privatne klinike)
Takođe da li mislite da bi mi od pomoći bio neurokardiolog ili neki drugi specijalista?

Izvinite na predugačkom postu. Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 2 godine posle infarkta..
PostPoslato: Uto Dec 01, 2015 3:34 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
За почетак бих ти препоручио да провериш гвожђе, хемоглобин, еритроците и штитну жлезду (хормоне, антитела) - све из крви.

Верујем да би ти много помогле вежбе за релаксацију раменог појаса и леђа које сам описао на мом сајту http://www.aca.rs у Савети, Здравље па под Врат, Леђа, Рамена-рачунари, Кичма итд. Ваљда ћеш се снаћи. Већ и ја почињем да заборављам шта сам све поставио на њега. :lol:

Иначе тешко дисање и убрзан пулс вероватно имаш због мањка кисеоника и воде у организму.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 2 godine posle infarkta..
PostPoslato: Sub Dec 05, 2015 11:23 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3083
@winnetou,
s obzirom da ste u tim godinama imali infarkt, obavezno treba da sto pre uradite imunolosku dijagnostiku, da bi se iskljucio atifosfolipidni sindrom (i druge redje bolesti) - jedina prava adresa za ovaj pregled je klinicki centar srbije - klinika za alergologiju i imunologiju. to ide "preko uputa".
kardiolozi su drzavno najbolji u ikvb "dedinje", zatim recimo 30/40% u KCS iz srednje i stare garde radi odlicno, a u ostalim kbc u beogradu je lutrija otici - ima vrhunskih a ima i svakakvih.
privatno - sve na jednom mestu bi bila ordinacija profesora milutina mirica.
aanksioznost lecite razgovorima sa psihoanalitickim terapeutom (idite na sajt udruzenja psihoanaliticara, udruzenje se zove "kucica", tamo je spisak licenciranih analiticara)

_________________
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOKZJ3l4XBTjpRaYrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-doktor-1034611066561672/


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 50 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: