Pozdrav! Volio bih da mi neko napise sta je najbolje raditi za stezanje stolice,tj koje cajeve i namirnice koristiti? Ja sam mjesec dana na terapiji (3x1g Salofalk granule,1x500mg Salofalk supozitorije,1x1 probiotik), i mogu reci da mi se stanje organizma poboljsava. Nemam svakodnevne dijareje,nemam bolove i grceve,medjutim stolica mi jos uvijek nije formirana u potpunosti. Smanjila mi se upala (crp je 0.1),medjutim jos uvijek imam tragova krvi i poneku kapljicu u stolici. Od ishrane se trudim da bude koliko-toliko raznovrsna. Za dorucak obicno dvopek sa dzemom od drenjina ili sojine pastete,ponekad przena ili kuvana jaja,tunjevina... Uzina bude banana,jabuka(termicki obradjena),lanene plocice itd. Rucak: Piletina,Curetina,Riba (kuvano ili peceno bez ulja),krompir na sve nacine sem przeni,sargarepa,pirinac,pileca ili riblja corba,corba od koprive,paste sa povrcem ili tunjevinom... Vecera nesto lagano,pecene cvekla,med na dvopeku,pecena jabuka... Od cajeva koristim kantarion,hajducku travu,koprivu,borovnicu i sipurak. Takodje uzimam gvozdje (po receptu ljekara),beviplex,kalijum u prasku,AD kapi... Molio bih da neko napise ako u necemu grijesim,a i da mi da sugestiju sta da ubacim u ishranu,jer prilicno sam smrsao (8kg),a relativno sam nov u ovome,tek dva mjeseca... Hvala unaprijed!
|